Johan Arvas

Han är tennisspelaren som länge funderade över hur han kunde kombinera intresset för mediebranschen med arbetet som rekryterare. Hos Bonnier News såg han den perfekta matchen. Möt Johan Arvas, Konsultchef på Marieberg Media.

Berätta kort om dig själv.

– Jag heter Johan Arvas och bor och är uppvuxen på rätt sida om Stockholm, först Farsta och bor nu i fina Gubbängen. Efter att ha studsat mig igenom gymnasieåren tog jag mig till Uppsala för att plugga. Som färdigbakad student, började jag jobba på Afry, som då hette ÅF, där jag jobbade med rekrytering. Efter det en avstickare till Avanza där jag också jobbade med rekrytering främst mot tech för att slutligen landa här!

– När jag inte jobbar spelar jag ganska mycket tennis. Jag hävdar att det är tre gånger i veckan, men min Sambo menar att det är betydligt mindre. Förutom det så läser jag ganska mycket och joggar en del.

Hur länge har du jobbat på Bonnier News?

– Jag har jobbat här i drygt två år.

Vad fick dig att söka till Bonnier News?

– Jag var på ett vikariat hos Avanza men såg då jobböppningen hos Bonnier News. Arbetsbeskrivningen såg ut att stämma bra överens med det jag redan gjort och gjorde. Samtidigt är jag uppvuxen med DN på frukostbordet och har alltid haft ett högt förtroende för Bonnier. Mediebranchen har alltid intresserat, men jag har inte riktigt vetat hur min erfarenhet och kompetens kan matchas in. Därför kändes det självklart att söka.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste med mitt jobb är att jag får träffa så otroligt många olika människor i olika delar av verksamheten. Eftersom jag rekryterar allt från ekonomer till vaktmästare och chefredaktörer så får jag en bra möjlighet att se och lära känna stora delar av Bonnier News.

Hur ser en arbetsdag ut?

– En arbetsdag varierar såklart, men en genomsnittlig dag innebär några intervjuer, antingen på telefon, via länk eller på plats på kontoret. Sedan har jag en del möten med mina kollegor i teamet där vi tittar på hur vi kan utveckla vår funktion och det dagliga arbetet. Förutom detta har jag ofta något projekt på sidan om som jag är med och driver.

Vilka tidningar läser du?

– Jag läser ganska många av våra tidningar, men om jag var tvungen att välja de jag oftast läser är det DN, Di och Expressen. Samt Dagens Media. Sedan har jag lantställe på Muskö, vilket gör att Nynäshamns-Posten läses med jämna mellanrum. Min sambo har sommarställe i Höganäs så självklart läser jag även HD!