Susanne Lindén ny chefredaktör för Värnamo Nyheter

Bonnier News Local har utsett Susanne Lindén till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Värnamo Nyheter. 59-åringen, med erfarenhet från bland annat Aller Media och Kvällsposten, tillträder den 13 februari och efterträder Hanna Källqvist som går vidare till nya utmaningar inom koncernen.

Susanne Lindén ny chefredaktör för Värnamo Nyheter
Susanne Lindén, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Värnamo Nyheter. Foto: Christina Uhlin

Susanne Lindén har en gedigen journalistisk bakgrund och kommer senast från rollen som Head of Family Weeklies på Aller Media, där hon varit chefredaktör för flera populära titlar, till exempel Allers, Allas, Året Runt och Hemmets Veckotidning. Hon har tidigare varit redaktionschef på Kvällsposten.

– Det känns väldigt bra att vi har kunnat rekrytera Susanne Lindén som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Värnamo Nyheter. Hon är en mycket erfaren ledare som är van vid att med framgång arbetsleda på såväl strategisk som operativ nivå. Jag är övertygad om att hon är helt rätt person att ytterligare utveckla Värnamo Nyheter, såväl journalistiskt som varumärkesmässigt, säger Carl-Johan Bergman, Chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local.

– Efter ett antal år inom veckotidnings- och magasins-branschen inom Aller Media ska det bli riktigt roligt att återigen få jobba med nyheter. Jag är van att jobba med lokal och regional bevakning sedan mina många år på Kvällsposten och Expressen, säger Susanne Lindén som ser fram emot att börja arbetet i Värnamo.

– Att få bli en del av team Värnamo Nyheter och Bonnier News Local känns både viktigt och hedrande. Vi behöver lokal bevakning inom media, det är en central del av journalistiken och garanti för en oberoende publicistik. Värnamo med omnejd är levande och i utveckling, jag frustar lite i startgroparna för att få komma igång och lära känna redaktionen och regionen. Tillsammans ska vi bjuda våra läsare på journalistik i toppklass!

Värnamo Nyheters nuvarande chefredaktör Hanna Källqvist går nu vidare inom Bonnier News Local för att bli nyhetschef på Jönköpings-Posten.

– Hanna Källqvist bor i Jönköping och har valt att fortsätta sitt yrkesliv på Jönköpings-Posten. Jag är glad att Hanna stannar i koncernen och jag ser fram emot att se hur hon kan bidra till utvecklingen av nyhetsarbetet på Jönköpings-Posten, säger Carl-Johan Bergman.

För mer information, vänligen kontakta:

Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet, Bonnier News Local
070 202 43 13, carl-johan.bergman@bonniernews.se

Susanne Lindén, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare, Värnamo Nyheter
070 532 21 54, lindensusanne0@gmail.com