Strålkastaren på svensk politik

2023-05-17

Dagens Nyheter

Med den nya DN-podden Älskade politik gör profilerna Tomas Ramberg och Annie Reuterskiöld comeback framför mikrofonen. – Är man kär i politiken har man jättebra partners i oss, om man är likgiltig eller hatar politik, då ska vi se till att ni börjar älska politiken, säger Tomas Ramberg.

Strålkastaren på svensk politik

Den 17 maj återvänder äntligen Dagens Nyheters politiska kommentator Tomas Ramberg och politikreportern Annie Reuterskiöld till poddens värld. Tillsammans med DN:s politikreporter och programledare Evelyn Jones, kommer de i podden Älskade politik varje vecka frossa i det mests pännande ämnet från politikveckan.

– Politiken är värd att tycka om: det är det gemensamma torg som finns kvar förmänniskor, säger Tomas Ramberg. Det får rätt stora konsekvenser vad man tillslut beslutar där.

Dagens Nyheters politiska reporter Annie Reuterskiöld ser också fram emot att få zooma in på ett ämne per avsnitt:

– Jag tror att det är viktigt att borra sig ner i ett ämne och berätta lite mer om veckans viktigaste politiska händelse.

Här tas politiken på allvar. Politiska beslutskär rakt in i människors liv, ekonomi och framtidsmöjligheter. Genom analyser och berättelser bjuds lyssnaren in bakom kulisserna i svensk politik.

Med Älskade politik tar Dagens Nyheter ytterligare ett steg i sin satsning på ljud efter den framgångsrika lanseringen av nyhetspodden Spotlight som sätter ljuset på människan som var med. Även där är Evelyn Jones en av programledarna.

– Jag älskar politik för att det är en spännande värld som man bjuds in i. Detär också en värld som verkligen påverkar samhället och det är kul att kunnagöra det begripligt för fler.

Dagens Nyheter har haft en stark tillväxt i prenumeranter och läsare de senaste åren och fortsätter investera i journalistiken – för en en upplyst värld.

 – Ett steg i detta är att fortsätta satsa vidare på poddar för de som är nyfikna och samhällsintresserade och som lyssnar mer än de läser, säger Matilda E Hanson, biträdande redaktionschef på DagensNyheter.

 Älskade politik kommer att släppas lagom till hempendlingen – klockan 17.00 varje onsdag.

Vid frågor, vänligen kontakta


Matilda E Hansson, Biträdande redaktionschef Dagens Nyheter, 08-738 26 11
Karin Östman, Politikchef Dagens Nyheter, 08-738 28 58
Viktor Ahldén, Producent Bonnier News, 070-757 46 57