Pia Rehnquist ny affärsområdeschef för Bonnier News Local

Pia Rehnquist blir ny affärsområdeschef för Bonnier News Local. Hon ersätter Mikael Nestius som väljer att trappa ned och ägna sig åt egen verksamhet. Pia Rehnquist, som i dag är publicistisk chef, tillträder sin nya roll den 1 december.

Pia Rehnquist ny affärsområdeschef för Bonnier News Local
Pia Rehnquist tillträder som affärsområdeschef för Bonnier News Local den 1 december 2023. Foto: Bonnier News.

Bonnier News Local är Sveriges största lokaltidningskoncern och består av knappt 50 olika titlar från Östersund i norr till Malmö i söder. 

Pia Rehnquist har, efter det att hon lämnade rollen som chefredaktör på Sydsvenskan 2020, varit publicistisk chef med ansvar för den publicistiska verksamheten inom Bonnier News Local. Nu får hon istället det övergripande ansvaret för koncernen som förra året omsatte 3,1 miljarder kronor.

– Jag är hedrad över mitt nya uppdrag och ser mycket fram emot att ta mig an det. Vi har en välfungerande organisation med duktiga chefer och hängivna medarbetare, vilket är en stor trygghet. Detta inte minst då vi lever i en turbulent tid, både i världen och i branschen, säger Pia Rehnquist.

Mikael Nestius har lett arbetet inom Bonnier News Local sedan starten 2020, men väljer nu att gå vidare till egen verksamhet.

– Att ha haft förmånen att leda Bonnier News Local under den fantastiska resa som lett dit vi är i dag, med en hållbar ekonomi och tillväxt i antalet prenumeranter, har varit enormt roligt. Men efter ett långt yrkesliv känns det bra att nu kunna trappa ned och själv styra mer av min tid, säger Mikael Nestius.

Han kommer fortsätta vara engagerad i Bonnier News på konsultbasis, men också ägna sig åt egen verksamhet.

– Jag kommer ta ut pension, jobba mindre och engagera mig mer i de två bolag som jag driver tillsammans med min fru, vår resebyrå Afrikakompaniet och vår konsultfirma Nestius and Nestius Strategy.

Bonnier News vd Anders Eriksson är mycket nöjd över att ha hittat Mikael Nestius ersättare internt.

– Pia har varit med sedan starten av Bonnier News Local och har tillsammans med Mikael utvecklat verksamheten på ett väldigt bra sätt. Det känns därför roligt att hon nu tackat ja till att ta över det övergripande ansvaret för affärsområdet, säger Anders Eriksson och fortsätter:

– Jag vill också tacka Mikael Nestius för ett otroligt bra jobb de senaste åren. Det har varit en tuff resa att utveckla affärsområdet från grunden. Bonnier News Local är i dag ett välmående affärsområde med närmare 50 olika titlar och en halv miljon prenumeranter. Mikael har på ett mycket bra sätt lett arbetet med att utveckla lokaljournalistiken inom koncernen till att bli ledande i Sverige.

Pia Rehnquist tillträder sin nya roll den 1 december och Mikael Nestius lämnar den 31 december. 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pia Rehnquist, tillträdande affärsområdeschef Bonnier News Local
070-378 10 42, pia.rehnquist@bonniernews.se

Mikael Nestius, avgående affärsområdeschef Bonnier News Local
070-266 63 77, mikael.nestius@bonniernews.se

Anders Eriksson, vd Bonnier News
08-738 19 21, anders.eriksson@bonniernews.se