Östnyland blir Borgåbladet

2024-01-05

Dagens Nyheter

Tidningen Östnyland kommer att byta namn till Borgåbladet före sommaren. Det betyder att en anrik tidningstitel från 1860 återuppstår i modern tappning. – Jag är otroligt glad att kunna komma med en så här positiv nyhet. Under de nio år som tidningen hetat Östnyland har vi ofta fått höra att vi borde byta namn. Nu gör vi det och tar samtidigt tillbaka tidningens identitet, säger chefredaktör Helén Kurri.

Östnyland blir Borgåbladet
Foto: Kristoffer Åberg

Det klassiska namnet togs ur bruk när Borgåbladet och Östra Nyland slogs ihop till tidningen Östnyland år 2015.

– Tidningen är bra, kanske bättre än någonsin. Men varken läsarna, annonsörerna eller redaktionen har varit helt nöjda med namnet. Det har uppfattats som alltför allmänt och förväxlats med andra institutioner i regionen. Vi tror att alla vinner på att vi blir Borgåbladet, säger Kalle Silfverberg, ansvarig utgivare på Hufvudstadsbladet Ab.

Redaktionen kommer fortsättningsvis att finnas i Borgå och bevakningsområdet förblir det nuvarande, det vill säga Borgå, Sibbo, Lovisa och Lappträsk.

Även som Borgåbladet kommer tidningen att vara en stark svensk röst i östra Nyland.

– Vi ska bli ännu bättre på att uppmärksamma yngre östnylänningars liv och vardag. För oss är det viktigt att ha en nära dialog med läsarna. Vi vill ha fokus på människor och händelser i regionen. Det ska vi fortsätta med, säger Helén Kurri.

Under vintern och våren kommer läsarna att få säga sin åsikt om vad Borgåbladet borde vara. Det går till exempel bra att mejla redaktionen på mailto:redaktion@bbl.fi.

Den exakta tidpunkten för namnbytet bestäms under våren. Ändringen är beroende av den tekniska integrationen med Bonnier News och av bytet av tidningsdistributör i östra Nyland.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Helén Kurri, chefredaktör
+358 040 506 39 77

Kalle Silfverberg, ansvarig utgivare
+358 040 127 25 68

Östnyland är med ca 4500 prenumeranter den största svenskspråkiga tidningen i sin region. Den utkommer digitalt varje dag och på papper två gånger i veckan. Östnyland, Västra Nyland och Hufvudstadsbladet ges ut av Hufvudstadsbladet Ab som ägs av Bonnier News och Konstsamfundet.