Ny rättighetssatsning av Bonnier News – visar tävlingar med svenska skidskyttestjärnorna

2022-08-17

Expressen

Expressen och Bonnier News Locals tidningar ingår ett samarbete med Svenska Skidskytteförbundet. Bland annat kommer SM med landslagsstjärnorna Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och de andra att livesändas. – En rättighet som passar perfekt i vår satsning på att sända sport som engagerar vår publik, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Ny rättighetssatsning av Bonnier News – visar tävlingar med svenska skidskyttestjärnorna
Expressen och Bonnier News Local gör en gemensam satsning på livesändning av Skidskytte. Foto: Per Danielsson

Bonnier News satsar sedan tre år tillbaka på livesänd sport och sänder bland annat längdskidtävlingar med de svenska världsstjärnorna.

Nu utökas rättighetsportföljen med fler tävlingar med de populära vintersportsstjärnorna.
Det handlar nu om ett avtal med Svenska Skidskytteförbundet, som innebär att Bonnier News kommer att sända tävlingar med de nuvarande landslagsåkarna och framtidens skidskyttestjärnor.

Expressen och Bonniers News Locals titlar kommer att sända rullskidskytte-SM, ATG-Sprinten i rullskidskytte, USM och JSM i skidskytte och SM i skidskytte den kommande säsongen.
Rullskidskytte-SM i Östersund avgörs nu i helgen med alla de stora svenska stjärnorna på startlinjen.

Alla tävlingar sänds både på flera lokala titlar inom Bonnier News Local och på Expressen i det nystartade maxade paketet Premium Max, som bland annat visar 70-tal hockeymatcher nu på försäsongen, Ligue 1 och SSL.

– Vi ser ett ökat intresse kring de svenska skidskyttarna för varje år som går. Att vi nu kan utöka vår satsning på skidskytte är ett steg i helt rätt riktning, säger Kalle Forssell, sportchef på Expressen.

Skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip ser fram emot samarbetet.
– Vi gillar Bonnier News satsning med att nå ut nationellt via Expressen och lokalt via alla deras lokaltidningar. Det går hand i hand med hur vi vill nå ut, säger Grip.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News, 070-2527165
Rikard Grip, generalsekreterare på Svenska Skidskytteförbundet, 070-3721405