Ny dokumentär om Paradise Hotel i Expressen Dok

2024-05-08

Expressen

Det är den mest hatade och mest älskade realityserien i vår tid. Nu tar Expressens Fanny Svärd och Ellen Hammarskiöld med lyssnarna bakom kulisserna i ”Paradise Hotel” i en ny dokumentär från Expressen Dok. I tvådelade ”Skandalen i paradiset” berättar de om hur tv-programmet blev en del av den svenska kulturen, om skandalen som nästan dödade formatet – och om realityseriens återkomst.

Ny dokumentär om Paradise Hotel i Expressen Dok
Expressen Dok, foto: Expressen

”Paradise Hotel” har både kallats skräp-tv och blivit en favoritsnackis i tv-soffor och chattgrupper. I det mexikanska lyxhuset har välkända namn som Samir Badran, Paow och prinsessan Sofia bott och festat. Men när Expressen under våren 2021 avslöjade de misstänkta övergrepp som skett vid inspelningen av nya säsongen fick det stora konsekvenser. ”Paradise Hotel”-sändningarna ställdes in – och hela formatet omkullkastades.

I nya dokumentären ”Skandalen i Paradiset”, som programleds av realityälskaren och Expressen-profilen Fanny Svärd, berättar tidigare deltagare och personer i produktionen om allt som skett bakom kulisserna som tittarna inte fått se.

– En av personerna i produktionen vittnar om en värld där innehållet alltid kommer först och där det inte är uppskattat att prata om missförhållanden, säger reportern Ellen Hammarskiöld.

Expressen Dok-lyssnarna får bland annat höra om vad som gjorde det unika formatet till en tittarsuccé, om festerna och intrigerna, om hur produktionen kunde styra fyllenivån från kontrollrummet – och om skandalkvällen i Mexiko som slutade med anklagelser om sexuella övergrepp.

Första avsnittet ”Fester, intriger och sex” släpps i dag onsdagen den 8 maj på Expressen och alla plattformar där poddar finns. Andra avsnittet “Ett brott utreds” släpps på alla plattformar den 15 maj, men går att höra redan nu för alla som är inloggade på Expressens sajt eller app.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Jakob Wagner, digital chef, Expressen, jakob.wagner@expressen.se
Karin Olsson, biträdande chefredaktör, karin.olsson@expressen.se