Mathias Gurestam blir Länstidningen i Södertäljes nya chefredaktör

Bonnier News Local har utsett Mathias Gurestam till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Länstidningen i Södertälje. Han börjar den 5 mars och efterträder då Lillan Hedlund som i höstas aviserade sin avgång efter ett kvarts sekel på tidningen.

Mathias Gurestam blir Länstidningen i Södertäljes nya chefredaktör
Mathias Gurestam är ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Länstidningen i Södertälje. Foto: Cornelia Nordström

Mathias Gurestam har med 30 år i branschen lång journalistisk erfarenhet, inte minst som chef och arbetsledare i olika redaktionella organisationer. Han har bland annat varit chefredaktör för Aktuell Hållbarhet, Nacka Värmdö Posten, Stockholm City – där han också var både kultur- och sportchef – och Järvaveckan samt redaktionschef på Icakuriren. Efter två år som verksamhetschef för Bonnier News bemanningsbolag Marieberg Media ser han nu fram emot att komma tillbaka till det redaktionella arbetet.

– Jag är mycket förväntansfull. Det är visserligen med vemod jag lämnar mina kollegor på Marieberg Media, men med glädje jag kommer tillbaka till journalistiken och den redaktionella miljön. LT består av ett gäng proffsiga medarbetare på en redaktion som befinner sig i en spännande och föränderlig region och det finns mycket att bevaka och berätta om. Jag ser fram emot att få komma igång, säger Mathias Gurestam.

Anna-Clara Welander, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, menar att Mathias Gurestams breda bakgrund som redaktionell chef och hans ledaregenskaper ger Länstidningen i Södertälje en erfaren ledare, som tillsammans med redaktionen kan fortsätta utveckla den viktiga lokaljournalistik som varje dag når läsarna i och omkring Södertälje.

– Länstidningen har ett mycket nyhetsintensivt bevakningsområde och har de senaste åren visat hur viktig den är för bevakningen av Södertälje. Det visade sig inte minst i våras då redaktionen blev utsedd till Årets redaktion på Tidningsutgivarnas årliga gala Årets Dagstidning. Mathias Gurestam, med sin långa och breda erfarenhet och med sitt sätt att tryggt och lyhört ta sig an uppdrag, kommer spela en mycket viktig roll för tidningens fortsatta utveckling. Jag är väldigt glad att han har tackat ja till den här rollen, säger Anna-Clara Welander.

Länstidningen i Södertälje grundades 1861 och är den ledande morgontidningen i Södertälje, Nykvarn och Salem. 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Anna-Clara Welander, chef redaktionell verksamhet, Bonnier News Local
070-538 35 42, anna-clara.welander@bonniernews.se

Mathias Gurestam, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Länstidningen Södertälje
070-840 03 65, mathias.gurestam@mariebergmedia.se