Linda Forth ny chefredaktör för Tidningen Härjedalen

Bonnier News Local har utsett Linda Forth till ny chefredaktör för Tidningen Härjedalen. Linda, med bakgrund från bland annat finländska Österbottens Tidning och Vasabladet, kommer senast från en roll som näringslivsreporter på Östersunds-Posten.

Linda Forth ny chefredaktör för Tidningen Härjedalen
Linda Forth, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare, Tidningen Härjedalen. Foto: Anna-Karin Pernevill.

I april stod det klart att Tidningen Härjedalens chefredaktör Mikael Andersson tar sig vidare inom Bonnier News Local för att bli sportreporter på Mora Tidning. Nu har koncernen hittat hans ersättare, Linda Forth.

– Jag är jätteglad över att Linda har tackat ja till uppdraget på Tidningen Härjedalen. Hon ser värdet och potentialen i lokaljournalistiken och har ett hjärta som klappar lite extra för Härjedalen. När Linda för fyra år sedan valde att flytta till Sverige och ett jobb i Östersund var det närheten till Härjedalen som lockade, där hon tillbringat flera semestrar, säger Cecilia Ekebjär, chef redaktionell verksamhet Bonnier News Local.

Cecilia Ekebjär lyfter fram att Linda Forth har erfarenhet från flera olika dagstidningar, såväl större som mindre, vilket kommer vara till nytta i hennes nya roll.

– Hon har en tydlig vision för hur hon vill att Tidningen Härjedalen ska fortsätta utvecklas och vara relevant för läsarna där hon själv tar med sig värdefulla erfarenheter som reporter, inte minst av att bevaka lokalt näringsliv.

Linda Forth menar att Härjedalens kontraster – med den starka turismen, den känsliga rennäringen, fjällvärldens lyxbyggen och glesbygdens låga huspriser – fascinerar henne.

– Genom att vara lyhörd, involverande och bidra med en smittande arbetsglädje, är min ambition att tillsammans med medarbetarna på redaktionen skapa en relevant och intressant journalistik för både tidning och nyhetssajt, säger Linda Forth.

Linda Forth tillträder som chefredaktör och ansvarig utgivare den 14 augusti.

Vid frågor, vänligen kontakta

Cecilia Ekebjär, chef redaktionell verksamhet, Bonnier News Local
070-573 26 10, cecilia.ekebjar@bonniernews.se

Linda Forth, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare, Tidningen Härjedalen

076-104 58 78, linda.forth@bonniernews.se