Längdskidor och skidskytte i samarbete – unik livesändning tillsammans med Bonnier News

2023-10-02

Expressen

Svenska Skidskytteförbundet och Svenska Skidförbundet, längd, gör en gemensam uppladdning inför säsongen. 7-8 oktober sänds flera timmar live hos Bonnier News – med världsstjärnor som Elvira Öberg och Maja Dahlqvist på startlinjen. – Den perfekta uppladdningen inför vinterns alla tävlingar, säger Mattias Wallström, sportkoncept- och rättighetschef på Bonnier News.

Längdskidor och skidskytte i samarbete – unik livesändning tillsammans med Bonnier News
Foto: Ulf Palm

Expressen och de lokala titlarna inom Bonnier News Local sänder flera skidskyttetävlingar och ett 30-tal längdtävlingar kommande vinter. Nu gör de tre parterna en gemensam satsning för att lyfta intresset ännu mer.

Helgen 7–8 oktober tävlar skidskyttestjärnor som Hanna Öberg, Elvira Öberg och Sebastian Samuelsson i Östersund och samtidigt tävlar flera längdskidstjärnor, bland andra Maja Dahlqvist, i Falun.

Det handlar om rullskidskytte och rullskidor och allt sänds i flera timmar långa livesändningar på Expressen och på de lokala sajterna inom Bonnier News Local.

Expressens skidreportrar Philip Gadd och Tomas Pettersson finns på plats i Falun med studio och Expressens skidskyttereporter Frida Olsson finns på plats i Östersund med studio. Rickard Olsson kommenterar tävlingarna, precis som han gjort hos Bonnier News de senaste säsongerna när det sänts längdskidåkning och skidskytte.

– Det här blir en härlig tjuvstart för det som kommer i vinter. Det känns superbra och spännande att vi kan paketera det tillsammans och göra det som en enda lång sändning i två dagar, säger Håkan Blidberg, marknadschef på Svenska Skidskytteförbundet.

Malin Westhed, marknadschef på Svenska Skidförbundet längd, ser också styrkan i att de två idrottsförbunden samarbetar.

– Vi vet att vi och skidskyttet har många fans som följer båda våra sporter. Nu får de chans att följa allt i samma sändning och förhoppningsvis är det här början på fler samarbeten mellan oss, skidskyttet och Bonnier News, säger Westhed.

För Bonnier News så är det här ännu ett led i den stora satsning på livesänd sport som man gör genom Expressen och Bonnier News Local.

– Vi är väldigt stolta över att kunna sända tävlingar med några av Sveriges mest folkkära och populära idrottare. Det är möjligt tack vare vårt fina samarbete med längd och skidskytte, som vi haft i flera år, säger Mattias Wallström på Bonnier News.

Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen:

– Längdskidor och skidskytte är två sporter som vi satsar hårt på att bevaka och med våra initierade och kunniga reportrar på plats på dessa tävlingar, så ger vi våra läsare och tittare en väldigt nära och uppskattad bevakning.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Mattias Wallström, sportkoncept och rättighetschef, Bonnier News
070-252 71 65, mattias.wallstrom@bonniernews.se

Håkan Blidberg, marknadschef på Svenska Skidskytteförbundet
076-844 20 08

Malin Westhed, marknadschef på Svenska Skidförbundet längd
070-372 28 12