Folkracepuls prisades på Bilsportgalan

Bonnier News Locals satsning på bevakning av folkrace, sajten och appen Folkracepuls, prisades på Bilsportgalan – Sveriges största motorsportgala – den 20 december. “Folkracepuls och Jonas har gett folkrace ytterligare ett lyft, och gör sporten ännu mer tillgänglig även för de som inte har möjligheten att vara på plats”, står det i motiveringen.

Folkracepuls prisades på Bilsportgalan
Jonas Stentäpp, mer känd som Heavy, är initiativtagare till och chefredaktör på Folkracepuls.

Folkracepuls lanserades för ett knappt år sedan och har redan etablerat sig som Folkraceälskarnas favoritsajt och app. När den svenska bilsportfamiljen samlades på Elmia i Jönköping för den årliga Bilsportgalan, var Folkracepuls en av pristagarna. I motiveringen trycks det speciellt på Folkracepuls bidrag till att tillgängliggöra sporten för fler:

"För något år sen startade Jonas Stentäpp "Folkrace-tv", något som i år har utvecklats vidare till Folkracepuls – vilket finns såväl som i app, i nyhetsbrev och sociala medier. Här publiceras härliga reportage, med både film och stillbild, om både förare och annat som förtjänar uppmärksamhet. Folkracepuls och Jonas har gett folkrace ytterligare ett lyft, och gör sporten ännu mer tillgänglig även för de som inte har möjligheten att vara på plats".

Jonas “Heavy” Stentäpp, chefredaktör och initiativtagare till Folkracepuls, menar att priset egentligen är riktat till alla folkraceälskare runt om i landet.

– Det här är ju på riktigt alla folkracedårars pris. Det kämpas så in i bomben överallt i hela landet med att skruva, arrangera tävlingar och krångla. Det är ju också därför det finns en massa intressanta grejer att skriva om och filma. Det här är folkracefolkets pris, säger Jonas Stentäpp som menar att satsningen inte hade blivit möjlig utan inspirerade chefer och medarbetare.

– Jag är sjukt tacksam över att Bonnier News Local låter oss få den här chansen, jag tror inte att alla mediekoncerner hade sagt ja. Satsningen hade heller inte fungerat utan de medhjälpare vi har. Det är ett jäkla bra gäng, där alla har sin personlighet och sina intressen inom sporten. Det är ju till och med roligt att ha måndagsmöten. Vilket annat jobb har det?

För mer information, vänligen kontakta:

Jonas Stentäpp, chefredaktör och ansvarig utgivare, Folkracepuls
070-605 01 09, jonas.stentapp@bonniernews.se