Expressen tar plats på Almedalen 2023

2023-06-21

Expressen

På tisdag drar politikerveckan i Almedalen i gång och på plats i Visby driver Expressen sin ledande nyhetsbevakning och arrangerar mängder av intervjuer och debatter. Nytt för i år är att Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron frågar ut partiledarna på scen efter talen. – Vad vill de egentligen, bortom de fem senaste talepunkterna och nästa utspel? Det hoppas jag att vi ska kunna prata om, säger han.

Expressen tar plats på Almedalen 2023
Foto: Lisa Mattisson

Med start på tisdag drar bevakningen av årets Almedalsvecka i gång. Expressen har sin scen vid Hamngatan och här kommer vi att bjuda på intervjuer, debatter och utfrågningar.

För Expressen känns det självklart att fortsätta satsa på egen scen med ett matigt program under Almedalsveckan.

– När många andra mediehus skalar ner på sin medverkan under Almedalsveckan så gör Expressen tvärtom, vi satsar stort på ett spännande och innehållsrikt program, där publiken får möta våra främsta politiker, makthavare och debattörer, säger projektledare Anna Herdenstam.

Extrainsatt livepodd

Expressens redaktion på plats, Viktor Barth-Kron, Filippa Rogvall, Daniel Ingmo, Karin Olsson, Patrik Kronqvist, Anna Herdenstam och Victor Malm, kommer alla hålla i samtal och debatter med makthavare på scen. Politikreporter Tomas Nordenskiöld medverkar också i en extrainsatt livepodd av Politikrummet.

– En underskattad bonus med Almedalen är möjligheten att möta tidnings- och poddpubliken live. Det var väldigt roligt att livepodda förra året och Tomas och jag ser fram mot att göra om det, säger Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron.

Nytt för i år är att Viktor Barth-Kron frågar ut partiledarna på scen efter talen.

– Det ska bli kul att möta partiledarna i ett lite annorlunda sammanhang, en bit från den vardagliga slagväxlingen, säger han.

Vid frågor, vänligen kontakta

Anna Herdenstam, programledare, anna.herdenstam@expressen.se

Filippa Rogvall, politikredaktör, filippa.rogvall@expressen.se