Expressen satsar på hovbevakning

2024-04-25

Expressen

Expressen stärker bevakningen av kungligheter. Sara Mitchell-Malm blir ny hovredaktör. – Kungligheter är enorma maktfaktorer och bör bevakas därefter, säger hon.

Expressen satsar på hovbevakning
Sara Mitchell-Malm. Foto: Olle Sporrong

Bevakningen av kungahuset har länge varit en stor del av Expressen. Förstasidan från bröllopet mellan kung Carl Gustaf och drottning Silvia 1976 – med den klassiska ”KYSSEN” – sålde flest exemplar i svensk historia.

Det var också Expressen som en gång i tiden kunde avslöja den spirande kärleken mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

De senaste åren har vi sett splittringar i flera stora kungahus  – och i Sverige har kungens 50-årsfirande av tronen stått i centrum.

Nu satsar Expressen på en utökad, modern kunglig bevakning. Sara Mitchell-Malm, 33, blir Expressens hovredaktör, en nyinrättad tjänst med uppdrag att både nyhetsrapportera och kommentera.

– Det är en otroligt spännande tid att jobba med kungajournalistik. Vi får nu följa en ny generation unga kvinnor som skolas in att i framtiden ta över tronen i flera av Europas monarkier, inklusive vår egen, säger hon.

Hon har studerat journalistik i England och har en flerårig bakgrund på den brittiska tabloiden Daily Mail. Därefter har hon arbetat som nyhetschef, nattchef och reporter på Expressen.

Det senaste året har hon gästat tv-soffor i stora produktioner och krönikerat i Expressen om kungligheter.

– Sara är en bra mix mellan driv och kunskap – och kommer att bjuda läsarna på allt från underhållning och snabb rapportering till granskningar, säger biträdande breakingchef Anna Lindwall.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Anna Lindwall, biträdande breakingchef, anna.lindwall@expressen.se