Expressen lanserar nöjespodd

2023-11-23

Expressen

Nu lanserar Expressen nöjespodden "Nära vänner" med Fanny Svärd och Frans "Tramsfrans" Strandberg. En humoristisk och spaningsfylld podd om kändis- och influencervärlden. – Det blir bråk-recaps, kändisnyheter och reality-tv, säger Fanny Svärd.

Expressen lanserar nöjespodd
Podduon Fanny Svärd och Frans "Tramsfrans" Strandberg, foto: Anna-Karin Nilsson

"Nära vänner" är podden som ger lyssnaren en chans att vila från allt som känns tungt, men utan att behöva känna sig efter i flödet.

– Det känns så roligt! Vi är knappast först i Sverige med att vara två sköna mediepersonligheter som startar en podd ihop, men jag är övertygad om att “Nära vänner” kommer fylla ett tomrum och tillföra något nytt, säger Frans Strandberg.

Varje torsdag väntar influencerspaningar, Hollywoodsnack, trender och snackisar med både humor och skärpa.

– Podden är en rolig och efterlängtad breddning av Expressen Nöje och visar lite extra att nöjesjournalistik kan vara både underhållande men också smart, säger nöjeschef Emma Malmlöf.

Fanny Svärd och Frans Strandberg har skapat nischade konton på sociala medier med lojala följare som får ta del av allt ifrån imitationer till humoristiska granskningar av samtidsfenomen. Fanny Svärd blev tidigare i år nöjeskrönikör på Expressen med fokus på unga nyhetskonsumenter.

Podden har premiär i dag torsdag och går att lyssna på hos Expressen, Spotify, Podcaster och plattformar där poddar publiceras.