Expressen lanserar daglig nyhetspodd

2023-06-07

Expressen

I dag har Expressens nya podd "Läget" premiär. Varje vardag släpps en nytt avsnitt med mix av nyheter, sport, nöje, krim, politik och längre fördjupningar. – Vi vill fånga lyssnaren som är i farten och snabbt vill få en uppdatering på väg hem från jobbet eller skola, när de handlar, lagar mat eller tränar, säger programledaren Sally Sjöberg, 26.

Expressen lanserar daglig nyhetspodd

Expressen samlar de största nyheterna i den daglig podden. I "Läget" får lyssnaren koll på det senaste varje vardagseftermiddag – på bara 15 minuter.

– Vi ska kännas personliga, rappa, förklarande och varma, även om vi pratar om tunga nyheter. Det ska vara en klassisk kvällstidningsmix, men med en varm touch, säger programledaren Sally Sjöberg.

"Läget" kommer att vara en blandning av snabba nyheter och fördjupningar. Podden är för alla nyhetsintresserade, men har ett särskilt fokus på unga lyssnare och deras perspektiv.

I "Läget" gästas Sally Sjöberg varje dag av kollegor från Expressens redaktion.

– Våra journalister som är experter på sina ämnen kommer att kunna ge ännu mer detaljer, närhet och bakgrund kring aktuella nyheter, säger Klas Granström, Expressens chefredaktör.

Podden går att lyssna på hos Expressen, Spotify, Podcaster och alla andra plattformar där poddar publiceras.

"Läget" är Expressens andra dagliga podd som lanseras på kort tid. I förra veckan var det premiär för fotbollspodden "Expressen fotboll", som snabbt har letat sig upp bland topplistorna för sportpoddar. Avsnitten kommer ut varje vardagsmorgon och leds av Philip Gadd som tillsammans med Expressens fotbollsreportrar summerar det senaste som hänt i fotbollsvärlden.

Vid frågor, vänligen kontakta

Klas Granström, chefredaktör Expressen
klas.granstrom@expressen.se