Efter stödet till ukrainska journalister – Bonnier News får hedersbetygelse

Journalistförbundet i Ukraina meddelade på måndagen, på "Journalisternas dag i Ukraina", att Bonnier News får en hedersbetygelse för den hjälp som företaget ger till redaktionerna i kriget.

Efter stödet till ukrainska journalister – Bonnier News får hedersbetygelse

Sedan kriget i Ukraina bröt ut har Bonnier News visat stort engagemang för att säkerställa det fria ordet i Ukraina, bland annat genom att skänka pengar och utrustning till journalister i landet. Som tack har det ukrainska journalistförbundet givit Bonnier News en hedersbetygelse. Sergiy Tomilenko, som är ordförande för journalistförbundet, berättar också att flera ukrainska tidningar rapporterat om Bonnier News olika engagemang.

Ukrainan Media Fundera har denna vecka styrgruppsmöte på DN på Gjörwellsgatan och det är fint att de olika insatser som Bonnier News gör uppmärksammas, vi har även varit väldigt noga med att hjälpen verkligen ska nå fram. Dessutom är det glädjande att också Tidningsutgivarna anslutit sig till initiativet och donerar cirka 1,5 miljoner kronor, säger Thomas Mattsson, Senior Advisor på Bonnier News, som koordinerar företagets olika insatser.