Di-Gruppen fortsätter att expandera – blir delägare i nyhetstjänsten Breakit

Nu förvärvar Di-gruppen en minoritetspost i bolaget bakom Breakit – Breaking Media AB. Avsikten är att förvärva resten av bolaget om cirka tre år. Grundarna Stefan Lundell och Olle Aronsson kvarstår tills vidare som majoritetsägare tillsammans med Breakits första investerare Swedia Capital.

Di-Gruppen fortsätter att expandera – blir delägare i nyhetstjänsten Breakit
Bonnier News köper 30 procent av Breakit. Breakits grundare Stefan Lundell och Olle Aronsson, Peter Fellman, Affärsområdeschef Bonnier News Business och Veronica Selin, Head of Strategy.

Nyhetssajten Breakit startades 2015 av de före detta Di-medarbetarna Stefan Lundell och Olle Aronsson. Målet var att “på riktigt bevaka de omvälvande förändringar som näringslivet står inför i digitaliseringens tidevarv”. Sedan dess har redaktionen vuxit och förutom nyhetsrapportering anordnar bolaget i dag bland annat event, nätverksträffar och kurser.

– Vi har stor erfarenhet av att stötta affärstitlar i deras tillväxt genom att utnyttja vår stora räckvidd, ledande förmåga att driva digitala prenumerationsaffärer och den starka plattform vi kan erbjuda för tidningsverksamhet. Tillsammans med Breakits nuvarande ägare kan vi se till att tidningens stora potential för ytterligare värdeskapande realiseras trots ett utmanande marknadsläge, säger Peter Fellman.

Breakit är ett välskött bolag med en beprövad affärsmodell som genomfört en imponerande tillväxtresa de senaste åren. Bolaget verkar inom en tydlig nisch och har en kompetent redaktion med god branschkännedom. Potentialen att växa och bredda affären i form av större prenumerantintäkter och skala är stor. Breakit passar väl in i Bonnier News Business ekosystem av ledande affärsnyheter och partnerskapet möjliggör för Breakit att nå full potential snabbare utan att förlora sin entreprenörsanda.

– Di Digital och Breakit är ju arga konkurrenter och ska också fortsätta vara det. Behovet av viktig och lustfylld journalistik inom det här området är i dag stort och vi tror det komma att öka avsevärt med allt som händer inom techsektorn, för att till exempel nämna den explosion vi nu ser inom AI och vad det kommer att innebära för näringslivet, fortsätter Peter Fellman.

Stefan Lundell och Olle Aronsson är också glada över att framöver kunna ta del av det kunnande som finns inom Bonnier News.

– Det känns kanon att affären är i mål. Det har varit många och långa samtal med Bonnier News där vi har insett att vi ligger väldigt nära varandra vad gäller hur vi vill att Breakit ska utvecklas framöver, vad vi tror på och vad vi tycker är kul. Nu är vi taggade på att jobba vidare tillsammans, säger Stefan Lundell, grundare av Breakit.

– Di-gruppen kommer att kunna tillföra Breakit mycket. Vi är till exempel väldigt imponerade av Di-gruppens arbete med att skapa digitala prenumerationsintäkter, säger Olle Aronsson, grundare av Breakit.  

För ytterligare information, kontakta:

Peter Fellman, affärsområdeschef Bonnier News Business & chefredaktör Dagens industri
0702-09 02 26, peter.fellman@bonniernews.se

Olle Aronsson, grundare Breakit
0707-551285, olle@breakit.se

Stefan Lundell, grundare Breakit
0702-456782, stefan@breakit.se

Om Breakit:

Breakit.se har cirka 250 000 unika läsare i veckan och beskriver sig som “Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet”. Övriga minoritetsägare i Breakit är bland andra Hypervalley AB och familjerna Persson och Wilkne. 2022 utsågs Breakit till Di Gasell av Dagens industri, vilket innebär att det är ett av Sveriges snabbast växande företag.