De blir nya chefredaktörer i Östersund

Kristina Forsström och Peder Edvinsson blir nya chefredaktörer och ansvariga utgivare för Bonnier News Locals tidningar i Östersund, Östersunds-Posten och Länstidningen.

De blir nya chefredaktörer i Östersund
De nya chefredaktörerna för Östersunds-Posten och Länstidningen, Kristina Forsström och Peder Edvinsson. Foto: Jens Stenman

I somras lämnade Hans Lindeberg rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Östersunds-Posten efter 14 år. Kort därefter lämnade också Länstidningens chefredaktör Karolin Johansson sin roll. Nu är deras ersättare utsedda.

I dag blev det klart att Kristina Forsström, i dag nyhetschef på Länstidningen, blir ny chefredaktör och utgivare på Östersunds-Posten och Peder Edvinsson, i dag ledarskribent,  blir chefredaktör och utgivare på Länstidningen.

Kristina Forsström har lång erfarenhet av nyhetsarbete, bland annat från Sundsvalls Tidning. Nu ser hon fram emot en ny och spännande utmaning.

– Jag är stolt och glad över att få förtroendet att leda den starka redaktion som finns på ÖP och som ständigt levererar nyheter som engagerar och berör. Mitt hjärta slår verkligen för Jämtlands län och för lokaljournalistiken, så det här uppdraget känns som en perfekt kombination av båda delarna, säger Kristina Forsström.

Peder Edvinsson har varit redaktör och skribent i hela sitt vuxna liv och startade sin karriär just på Länstidningen. Nu tar han över det publicistiska ansvaret för tidningen.

– Det här är ett drömjobb. LT var min första arbetsplats och det känns som en naturlig grej att komma tillbaka och fortsätta det jag påbörjade då, säger Peder Edvinsson.

Anna-Clara Welander, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, är mycket nöjd med att ha rekryterat två Östersundsbor till att leda stadens två lokaltidningar.

–Att båda bor i och älskar Östersund och Jämtland är också en merit då det allra viktigaste uppdraget är att fortsätta utveckla den lokala journalistiken, säger Anna-Clara Welander.

Kristina Forsström och Peder Edvinsson börjar sina nya uppdrag 2 januari.

Vid frågor, vänligen kontakta

Anna-Clara Welander, chef redaktionell verksamhet Bonnier News Local
070-538 35 42, anna-clara.welander@bonniernews.se

Kristina Forsström, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Östersunds-Posten
063-15 55 22, kristina.forsstrom@ltz.se

Peder Edvinsson, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Länstidningen
063-15 55 23, peder.edvinsson@bonniernews.se