Dagens industris politiske redaktör PM Nilsson blir statssekreterare hos Ulf Kristersson

PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens industri, blir ny statssekreterare till statsminister Ulf Kristersson. Han tillträder sin nya tjänst omgående och skriver sin sista ledartext i dag. Frida Wallnor tar från och med måndag över som tillförordnad redaktör.

Dagens industris politiske redaktör PM Nilsson blir statssekreterare hos Ulf Kristersson

PM Nilsson har en lång bakgrund inom Bonnier News, bland annat som ledarskribent och sedermera chef för ledarredaktionen på Expressen. Sedan 2013 har han varit politisk redaktör på Dagens industri.

Nu lämnar han rollen för att istället bli statssekreterare till statsminister Ulf Kristersson med ansvar för den politiska planeringen.

– Jag fick helgen på mig att tänka över beslutet. Det är något av en identitetskris, jag har jobbat som journalist och redaktör hela mitt liv. Det som gjorde att jag tackade ja är att Sverige befinner sig i ett sådant speciellt läge. Hela omvärlden är i ett jätteallvarligt läge. Och om statsministern vill ha min hjälp är det mycket som ska till för att säga nej, säger PM Nilsson.

Han kommer ha ett speciellt fokus på frågor som den nytillträdde statsministern själv pekat ut som långsiktigt viktiga för regeringen och landet.

– Min uppgift blir att påminna statsministern om att regeringen håller de långsiktiga linjerna vid liv, mitt i alla akuta ärenden som ska hanteras. På det sättet påminner arbetet lite om ledarredaktionens ansvar, säger PM Nilsson vidare.

När PM Nilsson nu slutar tar istället Frida Wallnor över som tillförordnad redaktör från och med måndag.

– Det har varit fantastiskt att få arbeta tillsammans med PM under de här åren och jag är övertygad om att hans ledartexter i hög grad har påverkat beslutsfattarna. Det är naturligtvis en viktig röst som nu försvinner från den offentliga debatten men Frida och hennes kolleger på ledarredaktionen kommer att arbeta vidare i samma anda. Samtidigt är detta ett erkännande för den viktiga roll som Dagens industri, och alla andra Bonnier News titlar, spelar i debatten, säger Peter Fellman, chefredaktör Dagens industri och affärsområdeschef Bonnier News Business

Läs mer på di.se.