Carl-Johan Larsson ny chefredaktör för Tranås-Posten

Bonnier News Local har utsett Carl-Johan Larsson till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Tranås-Posten. – Det här ska bli jättespännande. Det är en konst att göra bra lokaljournalistik, så det här blir en härlig utmaning, säger Carl-Johan Larsson som börjar sitt nya uppdrag i augusti.

Carl-Johan Larsson ny chefredaktör för Tranås-Posten
Carl-Johan Larsson är från och med augusti ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Tranås-Posten

Carl-Johan Larsson har lång erfarenhet från lokala nyhetsförmedlare, till exempel från lokaltidningskoncernen Hall Media där han under många år hade roller som redaktionschef, nyhetschef, redaktionell samordnare och reporter. Han har också en bakgrund som lokalredaktör och näringslivsreporter på Östgöta Correspondenten. Senast kommer 47-åringen från en tjänst som avdelningschef för allmänkultur, öppen ungdomsverksamhet och administration vid Tranås kommun. Nu ser han fram emot att återgå till journalistiken.

– Det är något visst med journalistik och att göra tidning är bland det roligaste som finns. Tempot och närvaron i samhället och variationen av ämnen som man hamnar i är väldigt lockande, säger Carl-Johan Larsson som menar att Tranås-Postens läsare också fortsättningsvis kan se fram emot intresseväckande lokaljournalistik.

– Tranås har fördelen att ha två lokaltidningar, vilket är fantastiskt i en så pass liten kommun. Tranås-Posten ska fortsätta vara bra på att ta fram egna nyheter, spegla samtiden och göra bra personporträtt som berör. Det gäller att fortsätta i den traditionen.

Tranås-Posten är en lokaltidning med en anrik historia. Det första numret kom ut redan 1918 och sedan hösten 2021 av ägs tidningen av Bonnier News Local. Sedan dess har Lars Bernfalk varit tillförordnad chefredaktör.

– Jag är väldigt glad över att Carl-Johan Larsson tackat ja till uppdraget att permanent leda arbetet med att utveckla Tranås-Posten. Med Carl-Johan Larsson får Tranås-Posten en rutinerad journalist och publicist, med stor förståelse för lokaljournalistik i stort och för Tranås-Postens identitet och position på den lokala marknaden, säger Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet Bonnier News Local.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet Bonnier News Local
070-202 43 13, carl-johan.bergman@bonniernews.se

Carl-Johan Larsson, tillträdande chefredaktör Tranås-Posten
070-899 52 23