Bonnier News Local gör stor satsning på folkrace – startar Folkracepuls på sajt och i app

Bonnier News Local startar Folkracepuls, en sajt och app med allt om folkrace. – Det kommer att bli världens enda folkracesajt. Det är där man vill hänga, säger Jonas Stentäpp, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare.

Bonnier News Local gör stor satsning på folkrace – startar Folkracepuls på sajt och i app
Folkrace är Sveriges största motoridrott och Bonnier News Local gör nu en speciell satsning på att rapportera allt om sporten. Foto: Jonas Stentäpp

Folkrace är Sveriges största motorsport sett till antal licensierade förare. Varje år arrangeras flera hundra tävlingar och intresset för sporten är stort, så stort att Bonnier News Local nu väljer att starta en betalsajt med tillhörande app för att rapportera om allt inom folkrace.

– Vi ser att folkrace lockar en stor, dedikerad publik på tävlingar och till våra tidningar när vi sänder live och bevakar. Vi är övertygade att intresset är stort nog att bära en egen sajt.  Dessutom har vi en fantastisk profil i Jonas Stentäpp som nu får möjlighet att bevaka folkrace på heltid i egenskap av chefredaktör för Folkracepuls, säger Mattias Carlson, innehållsutvecklare på Bonnier News Local.

Den tillträdande chefredaktören Jonas Stentäpp, som drivit Folkrace-tv som gått att se på Bonnier News Locals lokala sajter, är stolt över att nu få erbjuda folkrace-entusiaster över hela landet en nyhetssajt med allt från sporten samlat på ett ställe.

– Folkracepubliken har alltid varit trogen, och vi har skapat en stor och härlig bubbla tillsammans med dem under våra år med Folkrace-tv. Nu när det blir ännu mer folkracegodis – och dessutom samlat på en och samma sajt – så tror och hoppas jag att folket hänger med, säger Jonas Stentäpp.

Bonnier News Local har sedan flera år livesänt flera folkracetävlingar, en satsning som utvidgas i och med Folkracepuls. Koncernen har genom ett samarbetsavtal med Svenska Bilsportförbundet erhållit sändningsrättigheter för 25 tävlingar per år.

– Att sända många tävlingar live kommer att vara en stor del även i nya Folkracepuls, och vi kommer att göra sändningarna ännu bättre och matigare. Men vi kommer även att ha helt nya möjligheter att ge publiken intressanta reportage och inblickar från garage, depå och hela världen utanför racingbanan. Samt att vi kommer att ha de senaste nyheterna från folkracevärlden, säger Jonas Stentäpp.

Folkracepuls lanseras under första kvartalet 2023.

Vid frågor, vänligen kontakta

Mattias Carlson, innehållsutvecklare Bonnier News Local
070-354 47 66, mattias.carlson@bonniernews.se

Jonas Stentäpp, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Folkracepuls
070-605 01 09, jonas.stentapp@bonniernews.se