Bonnier News Local förvärvar JP/Politikens Hus aktier i HD-Sydsvenskan

Bonnier News Local har förvärvat 7,3 procent av aktierna i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad från JP/Politikens Hus. Affären har initierats av Bonnier News i syfte att förenkla ägarstrukturen i Bonnier News Local.

Bonnier News Local förvärvar JP/Politikens Hus aktier i HD-Sydsvenskan

Danska mediekoncernen JP/Politikens Hus har varit delägare i lokaltidningarna Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan sedan 2019, då Bonnier News förvärvade gratistidningsbolaget Lokaltidningen från JP/Politikens Hus. 

Nu väljer Bonnier News att köpa tillbaka de återstående 7,3 procent av aktierna i Sydsvenska Dagbladets AB, som ger ut Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. I och med transaktionen äger Bonnier News Local 100 procent av Sydsvenska Dagbladets AB.  

Bonnier News Local ingår i och ägs till 60 procent av Bonnier News-gruppen; 20 procent ägs av den norska tidningskoncernen Amedia och 20 procent ägs av den svenska tidningskoncernen Gota Media AB. 

– En enklare struktur underlättar vårt pågående arbete med att integrera vår distributionsstruktur och få ut skaleffekter vilket är en viktig del av vår strategi för att fortsätta utveckla Bonnier News Local och driva konsolideringen av lokaltidningsmarknaden, säger Anders Eriksson, vd Bonnier News, och tillägger:

– JP/Politikens Hus är fortsatt en viktig affärspartner till Bonnier News, bland annat som medägare i den danska affärstidningen Børsen. Det har varit mycket värdefullt att ha Stig Ørskov i Bonnier News Locals styrelse under uppbyggandet och utvecklandet av affärsområdet.

– Det har varit ett nöje för oss att vara delägare i HD-Sydsvenskan och därmed delaktiga i den imponerande utveckling som Bonnier News Local genomgått, men vi har samtidigt full förståelse för önskan att skapa en enklare ägarstruktur, säger Stig Ørskov, vd JP/Politikens Hus.

Bonnier News och JP/Politikens Hus är fortsatt samägare med 50,1 respektive 49,9 procent i affärstidningen Dagbladet Børsen A/S som ges ut i Köpenhamn.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Anders Eriksson, vd Bonnier News
08-738 19 21, anders.eriksson@bonniernews.se

Stig Ørskov, vd JP Politikens Hus
0045-33 47 27 01, stig.orskov@jppol.dk