Bonnier News Business omorganiserar – bygger vidare på Fastighets- och samhällsbyggnadssektorns största mötesplatser och viktigaste nyheter

Bonnier News Business varumärken Fastighetsnytt och Business Arena omorganiserar för att komma närmare kunderna och fortsätta att utveckla samhällsbyggnadssektorns största mötesplatser och viktigaste nyheter. En ny roll som Sverigechef inrättas och Victor Karlsson kliver in i den rollen den 1 juni.

Bonnier News Business omorganiserar –  bygger vidare på Fastighets- och samhällsbyggnadssektorns största mötesplatser och viktigaste nyheter
Foto: Joey Abrait

Med uppskattade varumärken som Fastighetsnytt, Business Arena, Byggindustrin och Construction Summit i Sverige samt Estate Media i Norge och Danmark gör Bonnier News Business nytta för den viktiga fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. För att komma närmare kunder och läsare i Sverige och få mer operativ kraft tillsätts nu en Sverigechef och organisationen integreras mer i och får tydligare stöttning av Bonnier News Business.

Victor Karlsson, som tidigare haft uppdraget som Fastighetsnytts försäljningschef och även har gedigen erfarenhet av den nordiska transaktionsmarknaden, tillträder den nya rollen den 1 juni.

– Fastighets- och samhällsbyggnadssektorn är enormt viktig för utvecklingen i Sverige, och också en bransch som verkligen intresserar mig. Fastighetsnytt fyller en viktig funktion och vår Business Arena, där vi samlar branschens ledande företag och aktörer under ett och samma tak, är enormt populär samtidigt som det finns stor utvecklingspotential. Tillsammans med våra kunder vill vi ta nästa steg och det känns väldigt roligt att få leda det arbetet som ny Sverigechef , säger Victor Karlsson.

I samband med omorganisationen tas vd-rollen för Fastighetsnytt bort och vd Peter Lingmerth lämnar företaget den 30 juni. 

– Fastighetsnytt har de senaste åren, mycket på grund av pandemin, genomgått stora förändringar där produkter och tjänster har tagit enorma kliv framåt. Vi har också gjort betydande redaktionella satsningar för att skapa en bra grund för tillväxt inom vår läsaraffär, förvärvat Estate Media i Norge och Danmark och framgångsrikt lanserat Construction Summit, byggbranschens stora mötesplats. Det har varit fyra otroligt lärorika år i en viktig bransch med kompetenta och väldigt trevliga kontakter som jag ser fram emot att fortsätta att odla, säger Peter Lingmerth.

Verksamheten kommer även fortsatt att ha fullt fokus på event som erbjuder målgrupperna relevanta och intressanta ämnen och nätverk samt skarp och matnyttig journalistik för alla som vill bidra i fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen.

– Jag och vårt starka team ser fram emot att fortsätta den resan tillsammans med våra kunder, partners och läsare, nu närmast på Business Arena Syd och därefter i Almedalen och på Business Arena Stockholm, berättar Victor Karlsson.

Vid frågor, vänligen kontakta

Victor Karlsson, tillträdande Sverigechef Fastighetsvarumärkena
070-003 35 44, victor.karlsson@bonniernews.se

Ann Henriksson, biträdande affärsområdeschef Bonnier News Business
070-511 05 70, ann.henriksson@bonniernews.se