Bodil Resare ny chefredaktör för Nya Ludvika Tidning

Bonnier News Local har utsett Bodil Resare till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Ludvika Tidning. Hon ersätter Fredrika Hillervik som lämnar för att bli redaktionschef och ansvarig utgivare för Dala-Demokraten.

Bodil Resare ny chefredaktör för Nya Ludvika Tidning
Bodil Resare är tillträdande chefredaktör för Nya Ludvika Tidning. Foto: Martin Wik

Bodil Resare har lång erfarenhet av ledande positioner inom svensk lokaltidningsverksamhet, bland annat från Norrbottens Media, Tidningar i Norr och Stampen. Senast kommer hon från rollen som vd för Jämtlands Tidning.

– Jag är jätteglad över att Bodil Resare tackat ja till rollen som chefredaktör för Nya Ludvika Tidning. Med henne får NLT en erfaren publicist med ett starkt engagemang för lokaljournalistiken. Hon förstår möjligheterna med engagerande, lokal journalistik. Hon har drivet och idéerna för att fortsätta, den redan framgångsrika, utvecklingen i Ludvika, säger Cecilia Ekebjär, redaktionell chef, Bonnier News Local.

Bodil Resare lyfter också hon fram den positiva utveckling som Nya Ludvika Tidning haft på senare tid.

– Nya Ludvika Tidning har under de senaste åren vuxit och har med en större redaktion lyckats skapa en tydligare lokal närvaro. Det ska verkligen bli roligt att fortsätta den positiva utvecklingen, säger hon och ger sin bild av lokaltidningens betydelse i samhället.

– En stark lokaltidning är en självklar del av vardagsrummet. En källa till information, diskussion och gemenskap. En orädd vän med stark integritet.

Nya Ludvika Tidning är en av ungefär 40 lokaltidningstitlar som samlas inom Bonnier News Local. Bodil Resare menar att det är en styrka att ha en sådan stor och stabil organisation i ryggen.

– Det är en förmån att få leda en lokal nyhetstidning som ingår i en mediekoncern som har resurser att tillgodose såväl dagens som morgondagens läsare.

Bodil Resare ser fram emot att lära känna tidningens läsare och redaktion. Hon planerar att också bosätta sig i staden.

– Jag har ordnat tillfälligt boende i Smedjebacken, men letar efter något stadigvarande. Gärna i Ludvika då jag gillar att kunna gå eller cykla till jobbet. Helst i närheten av något motionsspår, och med snubbelavstånd till ett gym.

Hon avslöjar också att Ludvika, där hon tillbringade en del tid som barn, har satt sina tydliga spår i hennes liv.

– Jag lärde mig att läsa i Ludvika. Med god hjälp av Lotta på Bråkmakargatan.

Bodil Resare börjar sin nya tjänst den 1 maj 2022.

För mer information, vänligen kontakta:

Bodil Resare, tillträdande chefredaktör Nya Ludvika Tidning
070-584 86 67

Cecilia Ekebjär, redaktionell chef Bonnier News Local
070-573 26 10, cecilia.ekebjar@bonniernews.se