Ännu ett starkt resultat för Dagens Nyheter 2023

2024-02-13

Dagens Nyheter

Trots en skakig omvärld med stor ekonomisk oro gör Dagens Nyheter återigen en vinst på över 200 miljoner kronor. – Ett bra resultat är vår bästa garanti för vårt fortsatta journalistiska oberoende och möjliggör ytterligare investeringar i journalistiken, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Ännu ett starkt resultat för Dagens Nyheter 2023

Dagens Nyheter fortsätter att gå väldigt starkt, till stor del tack vare ett växande antal digitala prenumeranter. Den totala vinsten för DN 2023 landade på 220 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 240 miljoner kronor året innan. Det totala antalet prenumeranter var vid årets slut 379 000.

– Att läsarna är beredda att betala för DN:s journalistik är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att granska makten och sätta ljus på det som påverkar vårt samhälle, säger Peter Wolodarski.

Under året har affärsområdet Dagens Nyheter, som förutom DN också innefattar barn- och ungdomstidningen Kamratposten, vuxit i och med förvärvet av Finlands största svenskspråkiga tidning Hufvudstadsbladet samt lokaltidningarna Västra Nyland och Östnyland.

– Hufvudstadsbladet gick förra året framåt på en marknad i motvind. Vi är stolta över resultatet och hur vi på kort tid kunnat få till ett nära samarbete mellan HBL och DN, säger Peter Wolodarski.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Peter Wolodarski, affärsområdeschef och chefredaktör, Dagens Nyheter
peter.wolodarski@dn.se