Anders Eriksson vald till ordförande för Tidningsutgivarna

Bonnier News vd Anders Eriksson är ny ordförande för branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU). Han valdes vid Svenska Tidningsutgivareföreningens årsmöte på tisdagen och ersätter Victoria Svanberg (NWT Media) som haft posten sedan 2019. – Det är en spännande tid att av branschen ges förtroendet att axla detta uppdrag, säger Anders Eriksson.

Anders Eriksson vald till ordförande för Tidningsutgivarna

Tidningsutgivarna är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle. Organisationen samlar bland annat alla de större tidningshusen och driver frågor som är avgörande för den svenska mediebranschen.

Anders Eriksson har varit ordinarie styrelseledamot sedan 2017 och vice ordförande sedan 2019. Nu tar han över ordförandeklubban.

– Fri och oberoende journalistik är i en tid av åsiktskorridorer, fake news och faktaresistens viktigare än någonsin. Samtidigt utsätts förutsättningarna för journalistiken av stora utmaningar såväl affärsmässigt som politiskt, det senare genom lagstiftning på både nationell och EU-nivå. Det är viktigt att visa vilken omistlig roll fria medier spelar som informationsbärare i ett demokratiskt samhälle, säger Anders Eriksson som ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Jag ser fram emot att tillsammans med den övriga styrelsen och Tidningsutgivarnas kansli fortsätta att stärka de fria mediernas förutsättningar på en konkurrensutsatt marknad, värna allmänhetens rätt till information samt den grundlagsfästa tryck- och yttrandefriheten.

Till ny medlem i Tidningsutgivarnas styrelse valdes också Jennifer Berger, DPO på Bonnier News. Dessutom omvaldes ytterligare tre representanter från Bonnier News: Lotta Edling, publicistisk direktör, Thomas Mattsson, senior advisor, och Pia Rehnquist, publicistisk chef Bonnier News Local.

Läs mer på Tidningsutgivarnas sajt.