Adam Jönsson ny chefredaktör för Bonnier News Locals VGT-titlar

Bonnier News Local har utsett Adam Jönsson till chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-titlarna – Skövde Nyheter, Skaraborgs Läns Tidning, Västgöta-Bladet och Falköpings Tidning. Adam Jönsson börjar sin nya roll den 12 september och efterträder Patricia Svensson som istället tillträder som chefredaktör för Jönköpings-Posten och JNytt.

Adam Jönsson ny chefredaktör för Bonnier News Locals VGT-titlar
Adam Jönsson är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-titlarna. Foto: Patricia Svensson, Bonnier News Local

31-årige Adam Jönsson kommer senast från rollen som nyhetsredaktör på Skövde Nyheter. Han har tidigare erfarenhet som till exempel sportchef på tidningen Bohusläningen.

– Jag är väldigt glad att Adam Jönsson tackat ja till rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-titlarna. Han är en driven och engagerad publicist som, tillsammans med respektive redaktion, vill utveckla lokaljournalistiken ytterligare, säger Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local.

– Att Adam Jönsson redan har god kännedom om VGT-titlarna, och kan respektive tidnings styrkor och utmaningar liksom deras situation och position på marknaden, är en stor fördel när arbetet med att utveckla titlarnas prenumerationsaffär fortsätter.

Adam Jönsson ser fram emot att tillsammans med tidningarnas reportrar fortsätta bidra till lokaljournalistiken i Skaraborg.

– Det känns stort och hedrande att få uppdraget att leda våra redaktioners viktiga arbete. Jag ser fram emot att framöver lära känna lokalborna på våra utgivningsorter ännu närmare, säger han.

För Adam Jönsson innebär stark lokaljournalistik att vara där det händer och bevaka det som berör människorna i de lokala samhällena.

– Vi ska vara där våra läsare är.  Det kan vara alltifrån hur en vägavstängning påverkar trafiken till längre reportage och granskningar, säger Adam Jönsson som ser en utveckling av den digitala journalistiken som en av sina främsta uppgifter.

– Det görs redan väldigt stark journalistik på VGT-titlarna och den ska vi förvalta och förädla. Samtidigt ska vi inte stå still utan måste testa nya grepp och infallsvinklar på vår journalistik. Men exakt hur det kommer se ut får vi tillsammans inom VGT komma fram till.

För mer information, vänligen kontakta:

Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet, Bonnier News Local
070-202 43 13, carl-johan.bergman@bonniernews.se

Adam Jönsson, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare, VGT-titlarna
050-078 48 55, adam.jonsson@vgt.se