Succé för Bonnier News på Årets Dagstidning

På onsdagskvällen korades vinnarna i Årets Dagstidning. För Bonnier News del blev det fyra priser samt ett till delägda Gota Media. Bland annat tilldelades den gemensamma prenumerationssatsningen +Allt priset för Årets läsaraffär.

Succé för Bonnier News på Årets Dagstidning
Foto: Sven Lindvall

Totalt nio priser delades ut under galakvällen på Berns i Stockholm. Fyra av dem tilldelades Bonnier News och ett ytterligare gick till Gota Media.

Helhetspriset – Sydsvenskan

Prisad journalistik, ökade intäkter, fler läsare och nya grepp. Det här är året då tidningen inte bara fyllde 175 år – utan checkade av resultat efter resultat till en mycket imponerande helhet.

Årets Bildjournalistik – Dagens Nyheter – De är så många att vi börjar tröttna på att döda dem

I en tid när verkligheten ibland är så brutal att den är svår att ta in är bildjournalistiken viktigare än någonsin. Årets vinnare tar oss med in i krigets mörker, till ångesten, smärtan och väntan. Det är modigt. Det är hisnande. Det är video och stillbilder i världsklass.

Årets Läsaraffär – Bonnier News +Allt

Genom att samla alla ägg i samma korg skapas en möjlighet för många att kunna få vara med. Att demokratisera nyheter (och underhållning) ger förutsättningar för många att hjälpas åt att vårda en alltmer sällsynt demokrati. Här har vinnaren brutit nya barriärer, tagit vågade beslut och satsat stort på en lösning som ger nytta till väldigt många. Det är ett vågat grepp som bör följas av fler.

Årets Bevakning – Sydsvenskan, Spårhundarna

Med innovation i alla moment – metod, läsarinteraktion och presentation – lyckas tidningen äga en supersnackis och göra den till stor journalistik. När världen skakar krävs det mod att våga satsa på det verkligt lokala. Resultatet blir en ny slags journalistisk genre: Fem på tjuvjakt möter grävande journalistik.

Årets Medieledare – Lena Kvist, Borås Tidning 

”Hon gör mig bättre”. En av de finaste omdömen en ledare kan få. Nu är det dags för grävchefen att låsa upp det hemliga kassaskåpet med champagnen, och fira med den redaktion som lyft hela lokaltidningens grävarbete till prisvärda höjder.

Årets Dagstidning delas ut av branschorganisationen Tidningsutgivarna. Bonnier News hade tolv nomineringar i sju olika kategorier.