Storsatsning på livesända skidtävlingar – Bonnier News skriver nytt treårsavtal med Svenska Skidförbundet längd

Redan förra vintern sändes ett stort antal nationella längdskidtävlingar på Expressen och Bonnier News lokala titlar. Nu utökas samarbetet med Svenska Skidförbundet längd, då ett nytt treårsavtal är klart och över 30 tävlingsdagar livesänds under kommande säsong. – Skidorna är en av de sporter som engagerar våra läsare och tittare allra mest, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Storsatsning på livesända skidtävlingar – Bonnier News skriver nytt treårsavtal med Svenska Skidförbundet längd
Foto: Rolf Zetterberg/kekstock.com

Den gångna säsongen sände Expressen och Bonnier News över 20 tävlingsdagar, bland annat alla deltävlingar i den nationella cupen, Smart Energy Cup, och SM-avslutningen där flera av de svenska världsstjärnorna tävlade.

Nu är parterna överens om att utveckla samarbetet och ett treårigt avtal är undertecknat.

Det nya avtalet innehåller bland annat sändningsrättigheterna till den nationella seniorcupen Ford Smart Energy Cup, BAUHAUS Cup för juniorer, junior-SM och Folksam Cup för ungdomar.

– Vi kan nu erbjuda livesänd längdskidåkning som går rakt in i hjärtat hos såväl våra läsare och tittare nationellt på Expressen som lokalt hos våra lokala titlar runt om i landet. Dessutom får vi, genom det fina samarbetet med skidförbundet, en långsiktighet som gör att vi kan utveckla detta tillsammans, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Antalet tävlingar som livesänds ökar rejält och i vinter kommer över 30 tävlingsdagar med nationella tävlingar att livesändas på Expressen och hos Bonnier News lokala titlar.

Första tävlingen som sänds är från Ford Smart Energy Cup och Bauhaus Cup i Idre 9–12 december.

Flera av de svenska världsstjärnorna förväntas att delta i en del av tävlingarna, bland annat Kopparskidan i Falun i januari, som uppladdningen inför VM, och SM-avslutningen i Kalix.

– Vi är mycket glada över att via Expressen och Bonnier News lokala tidningar kunna sprida skidglädje i vinter, säger Malin Westhed, marknadschef på Svenska Skidförbundet längd.

– Vi hade en fin start på samarbetet redan i fjol och nu är vi redo att ta samarbetet till nästa nivå. Vår förhoppning är att detta ska bidra till att skapa bättre förutsättningar för den individuella skidåkaren och deras klubbar vilket på sikt ska leda till att vi blir fler och ännu bättre som skidnation.

Sändningarna kommer att gå att se på Expressen med det nya abonnemanget Premium Max. Det kostar 179 kronor i månaden utan bindningstid och då ingår all livesport samt all Premiumjournalistik på Expressen. Där sänds bland annat skidskytte-SM, innebandyns högsta ligor SSL dam och SSL herr och Ligue 1 med världsstjärnor som Messi och Neymar. Dessutom sänds tävlingarna på flera av Bonnier News Locals lokala titlar runt om i landet, såsom Östersunds-Posten och Sundsvalls Tidning.

Här är alla tävlingar som livesänds

9–11 december: Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Idre.
15–17 december: Smart Energy Cup och Skandinaviska Cupen, Östersund.
6–8 januari: BAUHAUS Cup och JVM-test, Lycksele.
13–15 januari: Kopparskidan, Falun.
27–29 januari: USM, Högbo.
10–12 februari: Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Ulricehamn.
4–6 mars: Folksam Cup, Järpen.
8–13 mars: JSM och Smart Energy Cup, Gällivare.
24–26 mars: Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Boden.
31 mars–2 april: SM-avslutningen, Kalix.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Mattias Wallström, livesportansvarig Bonnier News, 070-252 71 65
Malin Westhed, marknadschef Svenska Skidförbundet längd, 070-372 28 12