Sara Arvidsson ny chefredaktör för Fagersta-Posten

Sara Arvidsson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Fagersta-Posten. Hon efterträder Julia Engström som går vidare inom Bonnier News Local. – För mig är lokaljournalistik både det roligaste och viktigaste man kan jobba med, säger Sara Arvidsson.

Sara Arvidsson ny chefredaktör för Fagersta-Posten
Foto: Julia Engström

I början av mars meddelade Julia Engström att hon slutar som chefredaktör för Fagersta-Posten, efter knappt fyra år på posten, för att istället bli nyhetschef på Falu-Kuriren. Efter en rekryteringsprocess står det nu klart att Sara Arvidsson är den som ska ta över ansvaret att leda arbetet på Fagersta-Postens redaktion, som i dag består av fem reportrar.

– Jag känner mig otroligt glad och stolt över förtroendet att få leda Fagersta-Posten in i framtiden. Jag vill bidra till att tidningen fortsätter att berätta de hetaste nyheterna i vårt område, på ett nära och engagerat sätt. För mig är lokaljournalistik både det roligaste och viktigaste man kan jobba med, säger Sara Arvidsson.

Cecilia Ekebjär, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, är den som ansvarat för rekryteringsarbetet. Hon säger att det har varit viktigt att hitta en person som är engagerad i tidningens upptagningsområde och har förståelse för de frågor som är viktiga för läsarna i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Det har hon nu hittat i Sara Arvidsson, som de senaste fyra åren arbetat som reporter på tidningen och också vikarierat som nyhetschef.

– Jag är jätteglad över att Sara Arvidsson har tackat ja till det här uppdraget.

Sara är en engagerad och duktig journalist och har vana av att leda nyhetsarbete. Hon bor i området, i Vad, en mil utanför Fagersta, och känner väl till de frågor som är viktiga i norra Västmanland, säger Cecilia Ekebjär.

Sara Arvidsson tillträder den 1 juni.

För mer information, vänligen kontakta

Cecilia Ekebjär, chef redaktionell verksamhet Bonnier News Local
070-573 26 10, cecilia.ekebjar@bonniernews.se

Sara Arvidsson, tillträdande chefredaktör Fagersta-Posten
072-229 96 00, sara.arvidsson@fagersta-posten.se