Samarbetet utökas – Bonnier News Local tar över hanteringen av Gota Medias livesportsändningar

Med start i dag, 1 december, tar Bonnier News Locals livesportorganisation över hanteringen av Barometerns livesportsändningar. – Det här är ett nytt och konkret steg i samarbetet mellan koncernerna, säger Malin Elfving, chef tv-nav, sport- och nattdesk på Bonnier News Local.

Samarbetet utökas – Bonnier News Local tar över hanteringen av Gota Medias livesportsändningar
Bonnier News Locals livesportavdelning tar över hanteringen av Gota Medias livesportsändningar. Foto: Viktor Sjödin

Sedan Bonnier News Local och Gota Media ingick ett partnerskap 2021 har samarbetet mellan koncernerna successivt utökats. Sedan tidigare arbetar Bonnier News Locals tv-nav med Gota-titlarnas allmänna livesändningar. Nu tas nästa steg i samarbetet när också hanteringen av livesporten hamnar hos Bonnier News Local. Successivt kommer alla Gota Medias livesportsändningar hanteras av Bonnier News Local.

– Vår livesportavdelning kommer, precis som för Local, att ha en övergripande koll på vilken av Gotas titlar som sänder vad, när och var. Våra samordnare skapar sändningsartiklar och koder för allt som ska ut på sajterna och ser tillsammans med Locals tv-nav till att allt fungerar som det ska, berättar Malin Elfving.

Vid sidan av dialog med samarbetspartners, produktionsbolag och frilansare bidrar liveredaktörerna också med journalistik kring sändningarna och har en kontinuerlig dialog med titlarna om vad som kan lyfta innehållet.

Bonnier News har de senaste åren, ofta i samarbete med bland andra Gota Media, gjort en större satsning på livesport och knutit till sig flera sändningsrättigheter. Som en del i det skapades avdelningen livesport local för ett år sedan. Under 2023 har Bonnier News Local hittills sänt ungefär 2 000 matcher och lopp och Gota Media närmare 1 000. Nästa år planeras för en ökning av antalet livesportsändningar.

– Med det här samarbetet kommer Bonnier News Locals livesportavdelning hantera sändningar för ett 60-tal lokaltidningar över hela landet. Det känns jätteroligt! Vi har väldigt goda erfarenheter av det allmänna tv-samarbetet och Gota-titlarna är duktiga på att göra rörligt material. Vi har också en bra struktur att jobba efter, så jag ser verkligen fram emot att ta samarbetet ytterligare ett steg framåt, säger Malin Elfving.

– Samarbetet med Bonnier News livesportorganisation kommer frigöra tid för våra redaktioner och ge oss möjlighet att fokusera mer på vår kärnverksamhet. Tack vare partnerskapet kan vi inrikta oss på att skapa ännu bättre lokal journalistik och förädla vårt arbete med livesportsändningar, säger Magnus Johansson, affärsområdesansvarig livesport på Gota Media.

Vid frågor, vänligen kontakta

Malin Elfving, chef tv-nav, sport- och nattdesk, Bonnier News Local
072 241 37 83, malin.elfving@bonniernews.se

Magnus Johansson, affärsområdesansvarig livesport, Gota Media
070 673 77 54, magnus.johansson@gotamedia.se