Patrik Kronqvist ny politisk redaktör på Expressen

2023-06-14

Expressen

Patrik Kronqvist, 41, är ny politisk redaktör på Expressen. – Det känns väldigt roligt och hedrande att få leda en så viktig liberal sida, säger han.

Patrik Kronqvist ny politisk redaktör på Expressen
Patrik Kronqvist, foto: Sven Lindwall

Patrik Kronqvist efterträder Anna Dahlberg, som slutade i mars för att bli statssekreterare. Han har varit ledarskribent på Expressen sedan 2013 och biträdande politisk redaktör sedan 2015.

Som ledarskribent har han främst ägnat sig åt ämnen som klimat, infrastruktur och integration. Nu ska han förvalta Expressens liberala röst på ledarsidan, som före Anna Dahlberg har letts av bland andra PM Nilsson och Niklas Ekdal.

– Ledarsidan ska fortsätta att slå åt både höger och vänster. Här håller vi argumentet högre än avsändaren. Jag vill också ha ett stort fokus på sakpolitik, gärna med fler internationella utblickar. Sverige har mycket att lära av hur andra länder har löst sina samhällsproblem, säger Patrik Kronqvist.

Vilken är den viktigaste frågan just nu?

– Att väst fortsätter att stötta Ukraina – både ekonomiskt och militärt.

Kronqvist är bördig från Mariestad i Skaraborg och har en bakgrund som redaktör och ansvarig utgivare på Lundagård, nyhetsreporter på en rad dagstidningar, samt debattredaktör på Expressen och Newsmill.

Han tillträder omgående.

– Med Patrik Kronqvist får Expressen en skarp och intellektuellt hederlig politisk redaktör. Han är helt rätt för att formulera tidningens liberala linje i en orolig tid, med stort behov av konstruktiv idé-och politikutveckling, säger chefredaktör Klas Granström.

Vid frågor, vänligen kontakta

Patrik Kronqvist, Politisk redaktör Expressen
patrik.kronqvist@expressen.se, 08-7383149