Patricia Svensson ny chefredaktör för Jönköpings-Posten och JNytt

Bonnier News Local har utsett Patricia Svensson till ny chefredaktör för Jönköpings-Posten och JNytt. Svensson, som tillträder i början av hösten, tar över efter Herman Nikolic som tidigare i våras meddelade sin avgång.

Patricia Svensson ny chefredaktör för Jönköpings-Posten och JNytt
Patricia Svensson, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Jönköpings-Posten och JNytt. Foto: Robert Eriksson

– Det känns väldigt roligt att Patricia Svensson nu tar över rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Jönköpings-Posten och JNytt. Patricia har lång bakgrund som redaktionell ledare i flera olika positioner och är sedan länge förankrad i Jönköping. Hon känner väl till staden och övriga kommuner i utgivningsområdet, säger Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local.

Patricia Svensson är i dag chefredaktör och ansvarig utgivare för Bonnier News Locals titlar och varumärken i VGT-området – Skaraborgs Läns Tidning, Västgöta-Bladet, Falköpings Tidning och Skövde Nyheter – och har dessförinnan lång erfarenhet av olika chefsroller inom Hall Media. Hon har också varit chefredaktör för Dagbladet i Sundsvall.

– I sitt nuvarande jobb har Patricia Svensson, tack vare tydligt målarbete och utifrån respektive titels profil, framgångsrikt drivit redaktionell utveckling för titlarna. Sedan dryga året har fokus legat på vår huvudmålgrupp, 30–39-åringarna, säger Carl-Johan Bergman som berättar att Patricia Svensson får ett tydligt uppdrag i sin nya roll.

– I ett skede där Jönköpings-Posten och Jnytt är inne i en förändringsresa, som hittills varit stark på prenumerationssidan, innebär uppdraget att förvalta styrkor och skapa nya tillsammans med redaktionen.

Patricia Svensson, ursprungligen från Nyköping, bor själv i Jönköping och ser fram emot att få ansvara för lokaljournalistiken i sin egen hemstad.

– Jag älskar att jobba med lokaljournalistik oavsett ort, det har verkligen varit lika roligt på alla platser där jag har fått verka hittills. Men givetvis känns det grymt kul att få jobba med journalistik i min hemstad, som jag tycker så mycket om. Dessutom får jag förmånen att arbeta med ett gäng riktigt duktiga journalister på två verkligt starka varumärken som fyller en oerhört viktig funktion i Jönköpingsområdet. Det här är verkligen ett drömjobb för mig, säger hon.

Jönköpings-Posten och JNytt har de senaste åren, under Herman Nikolic ledning, genomgått en stor förändringsresa och belönades i våras med en nominering i Tidningsutgivarnas tävling Årets Dagstidning. Patricia Svensson menar att hon har stor respekt för det arbete som gjorts på redaktionen och att hon hoppas kunna utveckla tidningens roll i det lokala samhället ännu mer.

– Redaktionen har verkligen gjort ett jättejobb med journalistiken, med fantastiskt fina resultat. Men färdig blir man aldrig – och det vore faktiskt ganska tråkigt. Jag vill komma ännu närmare lokalborna och bygga vidare på relationen till dem, men exakt hur tar vi lite längre fram.

Hon är också tydlig med att det nu är ett gediget lagarbete som väntar, där såväl medarbetarna på redaktionen som läsarna utgör en viktig del.

– Först ska jag lyssna på medarbetarna och läsarna. Vad de tycker och vill utveckla med journalistiken och varumärkena är för mig en viktig grund i arbetet, så vi börjar där och tar det sedan vidare tillsammans. Innan man vet vad man vill bli måste man förstå vad man är, säger Patricia Svensson.

Bonnier News Local påbörjar nu rekryteringen av Patricia Svenssons ersättare som chefredaktör och ansvarig utgivare för titlarna i VGT-området, och enligt Carl-Johan Bergman ska den som är intresserad skicka in sin ansökan direkt.

– Vi inleder rekryteringsprocessen omgående och hoppas ha en person på plats under tidig höst.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Carl-Johan Bergman
Chef redaktionell verksamhet, Bonnier News Local
carl-johan.bergman@bonniernews.se, 070-202 43 13

Patricia Svensson
Tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Jönköpings-Posten och JNytt
patricia.svensson@bonniernews.se, 073-665 08 14