Ny milstolpe passerad – Bonnier News Local över 500 000 prenumeranter

Över 500 000 personer prenumererar på någon av Bonnier News Locals 47 prenumererade titlar. Den nya milstolpen passerades under helgen. – Det är otroligt roligt och visar att riktigt bra lokaljournalistik hela tiden lockar nya målgrupper, säger Pia Rehnquist, affärsområdeschef Bonnier News Local.

Ny milstolpe passerad – Bonnier News Local över 500 000 prenumeranter
Pia Rehnquist, affärsområdeschef och Tove Stenquist, chef läsarintäkt Bonnier News Local. Foto: Per Mikaelsson och Nicklas Thegerström

Våren 2020 slog Bonnier News ihop Mittmedia, Hall Media och HD-Sydsvenskan till det gemensamma affärsområdet Bonnier News Local. Verksamheten har efter det vuxit ytterligare och består i dag av omkring 50 olika lokala varumärken, från Östersund i norr till Malmö i söder. 

– Antalet prenumeranter har varierat under åren, men har nu passerat ett av de viktiga mål som vi satte upp vid bildandet av affärsområdet, att bli mer än en halv miljon betalande prenumeranter. Att ha tillväxt i antalet prenumeranter över tid är viktigt för att säkra den lokala journalistikens framtid och det är väldigt roligt att vi nu nått det första målet vi satte upp, säger tidigare affärsområdeschefen Mikael Nestius som avgick 1 december.

– Det är inte bara att vi växer totalt som är roligt, utan också att vi ökar antalet prenumeranter under 40 år. Att säkra återväxten av läsare är ett av våra viktigaste mål. Jag är stolt över hur vår journalistik hela tiden utvecklas för att engagera mer och fler, säger Pia Rehnquist.

Under de år som gått har andelen digitala prenumeranter ökat kraftigt. Vid affärsområdets bildande var andelen digitala prenumeranter 37 procent, att jämföra med dagens 52 procent.

I våras lanserade Bonnier News koncernens första bundlade prenumerationsprodukt +Allt, som sedan dess blivit en stor succé. Innan året är slut kommer Bonnier News ha sålt över 150 000 +Allt-prenumerationer och av dessa kommer Bonnier News Local ha sålt 100 000.

– Genom allt mer utvecklade tekniska lösningar och att vi blir allt vassare på att hitta erbjudanden som våra kunder uppskattar, har vi lyckats öka antalet läsare som vill pröva våra titlar och sedan fortsätta prenumerera, säger Tove Stenquist som är ansvarig för Bonnier News Locals läsarintäkter.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pia Rehnquist, affärsområdeschef Bonnier News Local
070-378 10 42, pia.rehnquist@bonniernews.se

Tove Stenquist, chef läsarintäkt, Bonnier News Local
072-717 74 64, tove.stenquist@bonniernews.se