Lokaltidningarnas nästa rättighetssatsning – sänder även SBL Dam

Gota Media, NTM och Bonnier News inleder ett samarbete med Svenska Basketligan Dam (SBL Dam). Ligan kommer under de tre kommande åren visas på flera lokaltidningssajter runt om i landet. – Det här är en rättighet som ger oss ännu mer starkt liveinnehåll för våra lokala titlar, och är viktig för oss utifrån vår kraftfulla satsning på jämställd rapportering, säger Jens Pettersson, chef för redaktionell utveckling hos NTM.

Lokaltidningarnas nästa rättighetssatsning – sänder även SBL Dam

Bonnier News, Gota Media och NTM genomför tillsammans en satsning på livesänd sport för att stärka respektive koncerns innehåll. De tre mediekoncernerna har på kort tid presenterat flera nya sändningsrättigheter, bland annat Svenska Basketligan Herr.

Nu står det klart att de tre koncernerna även kommer att samarbeta med basketens damliga.

Genom ett nytt samarbete kommer Bonnier News Locals, NTM:s och Gota Medias lokala varumärken visa “sina” lokala lag på den egna plattformen. Exempelvis kommer Östersunds-Posten att visa Östersunds alla matcher och Hela Gotland kommer att visa Visbys alla matcher.

Matcherna kommer även att visas på SBL Dams egen plattform och kommer att produceras med AI-teknologi på samma sätt som ligan har gjort de senaste säsongerna.

– Det är ett stort steg i rätt riktning för oss att nå ut på detta sätt via de lokala titlarna. Nu får fler chansen att ta del av våra lag och profiler och upptäcka att vi har en stark liga som är på väg framåt, säger Lena Wallin-Kantzy, ordförande SBL Dam.

Under säsongen 23/24 kommer matcher med nio av elva klubbar i ligan att sändas lokalt.

– Nu kan våra lokala titlar visa även de starka damlagen inom basketen, vilket känns väldigt viktigt för oss, säger Mattias Wallström, sportkoncept- och rättighetschef på Bonnier News.

– Nu blir Borås Tidnings basketbevakning ännu starkare med livesändningar av alla elitlag inom basketen i området, säger Lasse Hansson, livesportansvarig på Gota Media.

SBL Dam jobbar tillsammans med Staylive kring utveckling av de kommersiella rättigheterna.

– Vi har samarbetat med de här koncernerna i många år i olika sammanhang och det är partners som vi vet har förmågan att lyfta intresset för en liga, säger Pontus Karsbo, vd på Staylive.

Så visas SBL Dam

AIK: SBL Dam Play

Alvik: SBL Dam Play.

Eos: Sydsvenskan och SBL Dam Play.

Högsbo: SBL Dam Play.

Luleå: NSD, Norrbottens-Kuriren och SBL Dam Play.

Mark: Borås Tidning och SBL Dam Play.

Norrköping: Norrköpings-Tidningar och SBL Dam Play.

Östersund: Östersunds-Posten, Länstidningen i Östersund och SBL Dam Play.

Sjuhärad: Borås Tidning och SBL Dam Play.

Södertälje: Länstidningen och SBL Dam Play.

Uppsala: UNT och SBL Dam Play.

Visby: Hela Gotland och SBL Dam Play.

Vid frågor, vänligen kontakta

Mattias Wallström, sportkoncept- och rättighetschef på Bonnier News, 070-252 71 65

Lena Wallin-Kantzy, ordförande, SBL Dam, 070-629 58 70