Linnea Lindquist ny ledarkolumnist i Expressen

2023-09-08

Expressen

Rektorn och skoldebattören Linnea Lindquist är ny fristående ledarkolumnist i Expressen. – Jag retar mig på när företrädare för friskolelobbyn får kläcka ur sig sakfel som inte ifrågasätts eller korrigeras, säger hon.

Linnea Lindquist ny ledarkolumnist i Expressen
Linnea Lindquist, foto: Olle Sporrong

Till vardags är Linnea Lindquist biträdande rektor på Hammarkullsskolan i Göteborg. Men de senaste åren har hon blivit känd som en påläst och engagerad skoldebattör.

Nu blir Linnea Lindquist fristående kolumnist på Expressens ledarsida.

– Skoldebatten är ofta förenklad, vilket jag kan förstå eftersom detaljer kan vara svåra att förklara. Men det är viktigt att skriva om det som är krångligt för att fler ska förstå hur omfattande problemen med skolmarknaden faktiskt är, säger hon.

Hon skriver också på två böcker om skolan.

– Linnea Lindquist erbjuder konkretion och saklighet i en av de viktigaste frågorna i Sverige i dag. Det känns mycket bra att Expressens läsare får ta del av hennes djupa kunskaper, säger Patrik Kronqvist, Expressens politiska redaktör.

Lindquists första text kommer i helgen och hon sällar sig då till ledarsidans övriga fristående kolumnister: Hanif Bali, Sofie Löwenmark, Gunnar Wetterberg och Ylva Nilsson.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Patrik Kronqvist, politisk redaktör
patrik.kronqvist@expressen.se