Lena Philipson blir chefredaktör för Skånska Dagbladet

Bonnier News Local utser 43-åriga Lena Philipson till chefredaktör för Skånska Dagbladet. Hon tillträder i slutet av november och lämnar då sin nuvarande arbetsplats Sydsvenskan.

Lena Philipson blir chefredaktör för Skånska Dagbladet
Foto: Emil Langvad

“Lena är helt rätt person för det här viktiga uppdraget. Hon är en mycket omtyckt chef med bred erfarenhet och ett genuint engagemang i lokal journalistik”, säger Pia Rehnquist, publicistisk chef på Bonnier News Local.

Idag är Lena Philipson chef för Sydsvenskans redaktion i Lund, där hon fokuserat på att göra lokaljournalistik på ett modernt och digitalt anpassat sätt. Hon har haft olika chefsbefattningar på flera olika tidningar de senaste tio åren och är van både vid att fatta svåra publicistiska beslut och att jobba mot tydligt uppsatta mål.

“Jag är glad över att komma tillbaka till Skånskan. Tidningen var en av mina första arbetsplatser som journalist, jag har varit runt på i princip alla redaktioner som vikarie. Mitt jobb nu blir att använda koncernens styrka på bästa sätt, för att reportrarna och redaktörerna ska kunna fokusera på kärnan: lokaljournalistik och Skånskans röst. Vi ska satsa på digital utveckling och närhet till läsarna”, säger Lena Philipson.

Bonnier News Local förvärvade tillsammans med Gota Media Skånska Dagbladet och systertidningen Norra Skåne i somras. Medan Norra Skåne blir en del av Kristianstadsbladet kommer Skånska Dagbladet att drivas vidare som en egen titel med egen redaktion. Strategin blir densamma som för övriga titlar inom Bonnier News Local; att växa antalet digitala prenumeranter genom att göra journalistiken på ett sätt som tilltalar nya och yngre grupper.

Lena Philipson tillträder sitt nya uppdrag i slutet av november och kommer inledningsvis att jobba parallellt med nuvarande chefredaktör Lars Sjögren.

Kontakter:

Pia Rehnquist, redaktionell chef Bonnier News Local, 0703-781042
Lena Philipson, tillträdande chefredaktör Skånska Dagbladet, 0707-134106

FAKTA Skånskan/Bonnier News Local:

Den nya redaktionen för Skånskan består av 24 medarbetare plus chefredaktör. Redigering av papperstidningen kommer ske på annat ställe inom Local. De två huvudorterna är Malmö och Eslöv, fokus digitalt kommer ligga på Mellanskåne där de tre största kommunerna är Eslöv, Höör och Hörby. Bonnier News Local består av drygt 40 prenumererade tidningar och har närmare 500 000 prenumeranter.