Jättesatsning på fotboll från Expressen

2024-02-23

Expressen

En efterlängtad allsvensk säsong väntar runt hörnet – samtidigt ska ett helt nytt landslag spela ihop sig under våren. Fotbollen växlar upp, och det gör även Expressen. Under den kommande månaden släpps inte mindre än tre nya poddar om fotboll. – Intresset för fotboll verkar aldrig sluta växa, och nu vill vi bjuda publiken på något alldeles extra, säger Linus Sunnervik, sportchef på Expressen.

Jättesatsning på fotboll från Expressen
Tre nya fotbollspoddar, foto: Expressen

Förra våren lanserade Expressen podcasten ”Expressen Fotboll”. En podcast med nya avsnitt varje vardag, där Expressens fotbollsprofiler berättar om de senaste nyheterna och fördjupar sig i de hetaste händelserna.
Nu utvecklas podcasten till att bli en kanal för flera olika format.

Redan 29 februari släpps första avsnittet av podcasten ”Malströmmen” på kanalen, och några veckor senare är det dags för landslagsformatet ”C-divisionen” och den allsvenska podden ”Då åker vi”.
De dagliga avsnitten med de senaste nyheterna från fotbollsvärlden fortsätter också i kanalen.

– Vi har några av Sveriges absolut bästa fotbollsprofiler, och nu vill vi ge dem ännu mer utrymme, säger Linus Sunnervik.

– Anel Avdic, Noa Bachner och Therese Strömberg är alla nominerade till ”Årets sportjournalist” i Guldskölden, så att kunna ge publiken ännu mer av dem känns helt rätt.

Det allsvenska formatet ”Då åker vi” kommer att ledas av Anel Avdic och Linus Petersson. Första avsnittet släpps 11 mars och kommer att ge supportrarna mer än vad de får se under matcherna.

– Det händer så sjukt mycket i den svenska fotbollen, så vi kände att det är dags att få ut alla nyheter i en och samma podd, säger Anel Avdic

– Vi kommer så klart att berätta allt vi vet om spelare som är på väg att byta klubbar, men det kommer också att bli massa snack om allt vi får reda på arenorna när vi är ute och bevakar matcherna.

Petter Landén kommer tillsammans med Noa Bachner att göra podden ”Malströmmen”, där duon går på djupet i allt som händer i både svensk och internationell fotboll med ett personligt tilltal.

– Fotbollen utvecklas åt en miljon håll på samma gång och gör det med ljusets hastighet. Mycket handlar om ”Superligan”, VM i Saudiarabien, VAR-motstånd i Sverige, Messi i USA, Manchester Citys senaste fuskavtal och så vidare. I den här podden vill vi försöka knyta ihop händelser på och utanför planen med varandra och uppmärksamma hur dagens fotboll är lika komplex som komisk, säger Petter Landén.

”C-divisionen” släpps inför det svenska herrlandslagets kommande samling, där Therese Strömberg och Linus Petersson kommer att ge dagliga rapporteringar om allt som händer runt det svenska landslaget.

FAKTA: Expressens nya poddar

Malströmmen
Premiär:
Torsdag 29 februari
Vad: En podcast med humoristiska inslag om den föränderliga fotbollsvärlden, som släpps varje torsdag, 15.00, under våren
Vilka: Petter Landén och Noa Bachner

C-divisionen
Premiär: Onsdag 13 mars
Vad: En daglig podcast om herrlandslaget, som släpps varje dag under landslagssamlingarna
Vilka: Therese Strömberg och Linus Petersson

Då åker vi
Premiär: Måndag 11 mars
Vad: En fördjupande podcast om allsvenskan, som släpps varje måndag
Vilka: Anel Avdic och Linus Petersson

Så lyssnar du på poddarna

Alla avsnitt släpps i Expressen Fotboll-flödet där du lyssnar på poddar. Avsnitten går också att lyssna på i Expressen-appen. Både Malströmmen och Då åker vi kommer också att släppas i rörlig bild på Youtube och på Expressens plattformar.

Vid frågor, vänligen kontakta

Pontus Weinemo, strategisk sportchef Expressen
pontus.weinemo@expressen.se