Jan Helin får nyinrättad roll som Chief Product Officer på Bonnier News

Bonnier News fortsätter stärka sin satsning på produktutveckling med AI i fokus och utser Jan Helin till den nyinrättade rollen som Chief Product Officer (CPO). I hans frånvaro, under en period av sjukskrivning, tar Veronica Selin över som tillförordnad i rollen.

Jan Helin får nyinrättad roll som Chief Product Officer på Bonnier News
Jan Helin får ny roll som Chief Product Officer

Jan Helin började på Bonnier News den 1 november 2023, då närmast rekryterad från rollen som programdirektör på SVT, och arbetade under hösten med den framtida strategin för Bonnier News produktutveckling. Som ett resultat av det arbetet inrättas nu, den för Bonnier News nya, rollen som Chief Product Officer (CPO). 

– Vi har det senaste året gjort stora förflyttningar kring våra gemensamma plattformar, till exempel bundlingserbjudandet +Allt, koncerngemensam inloggning och kundserviceweb, samt implementeringen av AI i våra processer. Utnämningen av en CPO är ett naturligt nästa steg i strategin och i utvecklingen av vår organisation. Genom den här förändringen accelererar vi farten i vårt utvecklingsarbete och i våra långsiktiga ambitioner, säger Anders Eriksson, vd för Bonnier News.  

– När jag under hösten satte mig in i Bonnier News strategi blev det uppenbart vilken enorm potential det finns i systemet. Dels via den gemensamma publicistiska kraften i alla våra redaktioner, dels via den fantastiska kompetens i utvecklingsteamen som samlats över gränser för att snabbt implementera AI som naturligt verktyg i produktutvecklingen, säger Jan Helin och fortsätter:

– Efter samtal med ett stort antal nyckelpersoner syntes behovet av en tydligare gemensam produktstrategi, men byggd på insikten att kreativitet och energi i utveckling bor i närheten mellan utvecklare och redaktion i de anrika titlarna. Jag är övertygad om att vi hittat en spännande väg fram som kommer att ta hela koncernen till en ny nivå ur ett produktperspektiv. 

Jan Helin är sedan en tid sjukskriven för behandling av sjukdom. I hans ställe inträder Veronica Selin som arbetat i seniora positioner på Bonnier News sedan 2018, bland annat som tillförordnad CFO och ansvarig för strategi och M&A. 

– Bonnier News har kommit till en position där vi verkligen ser resultat av kraften i vårt ekosystem och jag ser fram emot att få arbeta med den nya produktrollen som blir ett viktigt nästa steg i vår strategi. Det kommer att skapa förutsättningar både för att skala det vi redan gjort och för att bli ännu vassare i vår innehålls- och tjänsteutveckling, säger Veronica Selin.

Veronica Selin börjar sitt uppdrag omgående och kommer att ingå i Bonnier News ledningsgrupp.  

För mer information, vänligen kontakta:

Jan Helin, Chief Product Officer, Bonnier News
jan.helin@bonniernews.se, 070-214 74 74

Anders Eriksson, vd Bonnier News
anders.eriksson@bonniernews.se, 08-738 19 21 

Veronica Selin, tf Chief Product Officer Bonnier News
veronica.selin@bonniernews.se, 08-128 180 58