Ingvar Näslund återvänder som chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda

Bonnier News Local har utsett Ingvar Näslund till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Örnsköldsviks Allehanda. Han ersätter Sandra Bygdén Shameh som aviserade sin avgång tidigare i våras. – Det blir en ynnest att tillsammans med redaktionen få möjlighet att fortsätta med det framgångsrika arbete som görs i dag, säger Ingvar Näslund.

Ingvar Näslund återvänder som chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda
Ingvar Näslund tillträder som chefredaktör och ansvarig utgivare för Örnsköldsviks Allehanda under året. Foto: Pressbild

Ingvar Näslund kommer närmast från en roll som chefredaktör och ansvarig utgivare för fyra titlar inom VK Media. Han har lång erfarenhet från flera stora medier. Bland annat har han hunnit med 20 år på Expressen, varit chefredaktör för Västerbottens-Kuriren och Folkbladet och arbetat som biträdande programchef för lokala nyheter och minoriteter på SVT. En kort tid i början av 2000-talet var Ingvar chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda, en roll som han nu alltså kommer tillbaka till.

– Mediebranschen utvecklas snabbt. Men vissa nyckelord tål att betonas oavsett tidsanda: starkt nyhetsarbete, agendasättande, granskande och opinionsjournalistik, säger Ingvar Näslund.

Ingvar Näslund har uppmärksammats för sitt arbete vid flera tillfällen. Han har blivit nominerad till Stora Journalistpriset två gånger som “Årets förnyare” och Västerbottens-Kuriren blev under hans tid som chefredaktör utsedd till “Årets redaktion”. 

Cecilia Ekebjär, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, är väldigt glad att få välkomna Ingvar Näslund till Örnsköldsviks Allehanda.

– Ingvar Näslund är en erkänt duktig och driven ledare, som dessutom har ett stort hjärta för ÖA och Örnsköldsvik. Tack vare starkt journalistiskt fokus har ÖA i dag en mycket god position i Örnsköldsvik. Jag ser fram emot att följa hur Näslund tillsammans med den engagerade redaktionen ytterligare kan utveckla innehållet och därmed ta nya kliv, säger hon.

Ingvar Näslund är uppvuxen i Örnsköldsvik och har i dag ett fritidsboende i kommunen. Han tillträder sin nya roll under året. Sandra Bygdén Shameh slutar i juni.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Cecilia Ekebjär, chef redaktionell verksamhet, Bonnier News Local
070-573 26 10, cecilia.ekebjar@bonniernews.se

Ingvar Näslund, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare, Örnsköldsviks Allehanda
070-224 16 26, ingvarnaslund99@gmail.com