Expressen startar ny avdelning för inspiration

2023-10-09

Expressen

Expressen organiserar om magasinsverksamheten. Nu skapas två nya avdelningar. – Vi ser ett stort engagemang hos publik och annonsörer för den inspirerande journalistiken och vill höja tempot, säger Bella Levy som leder den digitala förflyttningen.

 Expressen startar ny avdelning för inspiration
Bella Levy, Hanna Mild, Klas Granström, foto: Anna-Karin Nilsson & Cornelia Nordström

Expressen har de senaste åren utökats med alla Bonniers livsstilsmagasin. De starka titlarna är en vital del av mediehuset och redaktionerna är nu helt integrerade i Expressen.

Under Bella Levys ledning har magasinsverksamheten tagit stora digitala kliv framåt med kraftigt ökat utbud av video.

– Utvecklingen har varit väldigt god och här finns potential att växa mer, samtidigt som vi värnar våra anrika magasinstitlar i print, säger Expressens chefredaktör Klas Granström.

Nu delas magasinsverksamheten in i två avdelningar, där den digitala delen knyts närmare nyhetsdesken. Bella Levy blir chef för den nya avdelningen Inspiration, som samlar Expressens alla featuresajter.

– Vi tar tillvara på det vi har byggt upp inom området livsstil: en perfekt match mellan magasinens härliga reportage, recept och tips och kvällstidningens nyhetsnäsa och tempo, säger Bella Levy.

Samtidigt samlas alla tryckta magasin i avdelningen Tidskrifter under ledning av layoutchefen Hanna Mild.

Klas Granström:

– Vi har Sveriges mest erfarna magasinschefredaktörer som driver stora och väletablerade titlar. I kombination med Hanna Milds långa erfarenhet av optimering av layout får vi en effektiv och fokuserad magasinsverksamhet, säger Klas Granström.

Hanna Mild:

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med chefredaktörerna, redaktionerna och formgivarna i utvecklingen av våra magasin. Avdelningen Tidskrifter ger oss möjlighet att hitta ännu fler synergier och fortsätta stärka våra redan starka varumärken.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Klas Granström, chefredaktör, klas.granstrom@expressen.se
Bella Levy, redaktionschef Lifestyle, bella.levy@expressen.se
Hanna Mild, layoutchef, hanna.mild@expressen.se