Expressen lanserar nytt pris med Charlotte Kalla

2023-04-13

Expressen

För femte året i rad sänder och producerar Expressen Sveriges enda gala för längdskidåkning: Skidsnack-galan. Nytt för i år är ett nyinstiftat pris tillsammans med Charlotte Kalla, som går till säsongens bästa junior. Vinnaren tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor. – Det är en stor ära för mig, säger Charlotte Kalla.

Expressen lanserar nytt pris med Charlotte Kalla

2016 sändes Skidsnack för första gången på Expressen.se, ett tv-format om längdskidor som spelas in under världscupen och stora mästerskap runt om i världen. Tre år senare arrangerades den första Skidsnack-galan, Sveriges enda skidgala.

När galan i år fyller fem år instiftas ett helt nytt pris tillsammans med skidikonen Charlotte Kalla, som under sin karriär tog tre OS-guld och lika många VM-guld. "Kallas pris för bästa junior" går till en framtida skidstjärna som tilldelas 10 000 kronor i ett stipendium från Expressen.

– Det är en stor ära för mig att få dela ut det här priset tillsammans med Skidsnack, säger Charlotte Kalla.
Sammanlagt ska sex priser delas ut under galakvällen. De övriga kategorierna är årets herråkare, årets damåkare, årets genombrott, årets prestation – och Skidsnacks specialpris.

Galan leds av programledaren Philip Gadd tillsammans med skidreportrarna Tomas Pettersson och Petter Landen. Skidsnack-galan 2023 sänds torsdag 13 april klockan 19.00 på Expressen.se.

Alla nominerade i Skidsnack-galan 2023:

Årets damåkare

Nominerade: Ebba Andersson, Frida Karlsson & Jonna Sundling.

Årets herråkare

Nominerade: Edvin Anger, Calle Halfvarsson & William Poromaa.

Årets genombrott

Nominerade: Edvin Anger, Anton Grahn & Märta Rosenberg.

Årets prestation

Nominerade: Maja Dahlqvist, Frida Karlsson & William Poromaa.

Under galan kommer även Skidsnacks specialpris och Charlotte Kallas pris för bästa junior att delas ut.

Vid frågor, vänligen kontakta

Pontus Weinemo, strategisk sportchef
pontus.weinemo@expressen.se