Distributionsbolaget Prolog får ny vd

Philip Widner blir ny vd för Bonnier News distributionsbolag Prolog när Fredrik Hernnäs går i pension till sommaren. Genom detta blir Philip Widner vd för Bonnier News samtliga majoritetsägda distributionsbolag.

Distributionsbolaget Prolog får ny vd
Philip Widner, tillträdande vd Prolog KB

Philip Widner är sedan tidigare vd för Bonnier News två andra distributionsbolag, Nim Distribution och Hall Media Logistik. När han nu tar över efter Fredrik Hernnäs får Bonnier News-koncernens samtliga majoritetsägda distributionsbolag en gemensam ledare.

– Jag känner mig ödmjuk inför att tillträda som vd för Prolog KB, ett fantastiskt bolag som jag ser fram emot att få leda tillsammans med engagerade ledare och medarbetare. Det ska bli spännande att få fortsätta utveckla det fina samarbete som påbörjats mellan våra distributionsbolag med att öka utbytet av erfarenheter, kunskaper och arbetssätt, säger Philip Widner, tillträdande vd Prolog.

Fredrik Hernnäs har arbetat inom Bonnierkoncernen under många år och lämnar efter sex år som vd för Prolog KB över ett distributionsbolag med en verksamhet som utvecklats till mycket mer än bara tidningsdistribution. Företaget når idag omkring 400 000 hushåll i 375 distrikt i Västmanland, Norrtälje, Södertälje och Örebro och delar varje år ut drygt 20 miljoner tidningar.

– Framgången för Prolog är våra kompetenta och lojala medarbetare, som jag har haft förmånen att samarbeta med. Vi har successivt förändrats för att möta marknadens behov av nya paketleveranser samtidigt som vi utfört vårt viktiga uppdrag att distribuera morgontidningen hem till prenumeranterna och är nu väl rustade för att vidareutveckla våra affärer och leveranser, säger Fredrik Hernnäs, avgående vd Prolog.

– Prolog är ett av Sveriges äldsta tidningsdistributionsbolag och Fredrik har under sina år som vd förvaltat den fina verksamheten väl, men även utvecklat den framåt. Inom distributionsområdet händer det mycket just nu – i allt från nya typer av paketleveranser till en omställning till emissionsfria transporter. Jag vill tacka Fredrik för ett väldigt gott samarbete, säger Stina Morlin, COO Bonnier News Logistics & Production.

Philip Widner tillträder som vd den 1 maj 2023 och Fredrik Hernnäs slutar den 30 juni 2023.

För ytterligare information, kontakta:

Philip Widner, tillträdande vd Prolog KB
philip.widner@bonniernews.se, 0706-60 24 20

Fredrik Hernnäs, avgående vd Prolog KB
fredrik.hernnas@prologkb.se, 072-252 80 61

Stina Morlin, COO Bonnier News Logistics & Production
stina.morlin@bonniernews.se, 070-620 10 29

Om Prolog:

Prolog KB distribuerar tidskrifter, magasin samt paket och varor. Bolaget har en räckvidd på cirka 400 000 hushåll i regionerna Västmanland, Norrtälje, Södertälje och Örebro. Huvudkontoret är placerat i Västerås. Prolog har cirka 550 anställda och ägs av Bonnier News Local som är en del av Bonnier News.

Om Nim Distribution:

Nim Distribution är distributionsföretag i västra Skåne som distribuerar morgontidningar, tidskrifter och liknande produkter. Som en del av Early Bird distribuerar man även paket. Huvudkontoret ligger i Malmö och man har cirka 800 medarbetare. Nim Distribution – eller Nim Distribution i Skåne AB, som det formella namnet är, ägs av HD-Sydsvenskan och  JP Politiken som är en del av Bonnier News.

Om Hall Media Logistik:

1994 startade Herenco Distribution, som numera heter Hall Media Logistik, utdelning av Hall Medias egna morgontidningar. Hall Media Logistik är i dag en del av koncernen Bonnier News och har cirka 300 anställda medarbetare. Hall Media Logistik når varje utgivningsdag långt över en kvarts miljon människor via prenumererade morgon-, vecko- och månadstidningar.