David Klasson ny chefredaktör för Nynäshamns Posten

David Klasson är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Nynäshamns Posten. Ett av hans mål är att nå ut till nya målgrupper, framför allt de unga par och barnfamiljer som flyttar till den växande kommunen.

David Klasson ny chefredaktör för Nynäshamns Posten
David Klasson är ny chefredaktör för Nynäshamns Posten. Foto: Kristina Laitinen

David Klasson vet vilka frågor som engagerar i Nynäshamn. 40-åringen är själv boende i kommunen och har arbetat på Nynäshamns Posten sedan 2007, bland annat som allmänreporter, webbredaktör och sportreporter. De senaste åren har han också haft en roll som inhoppande nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare. Nu tar han över utgivarskapet permanent.

– Vi är väldigt glada att ha David på plats som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Nynäshamns Posten. Han visar en stor förståelse för de digitala kliv som tidningen behöver göra för att nå nya målgrupper och samtidigt värna de läsare vi har i dag. Som boende i Nynäshamn känner han lokalsamhället och förstår vad det är som intresserar och engagerar Nynäshamnsborna, säger Cecilia Ekebjär, redaktionell chef på Bonnier News Local.

Nynäshamns kommun växer och prognosen visar att befolkningen kommer öka med drygt 5 000 personer under 2020-talet. Det medför att behovet av god lokaljournalistik blir extra viktigt, menar David Klasson.

– Att befolkningen i Nynäshamns kommun växer innebär både möjligheter och utmaningar, när det till exempel måste byggas flera nya förskolor och skolor på en gång.Det är långt ifrån alla lokaltidningar i Sverige som får rapportera om och granska ett sådant skede i sitt bevakningsområdes utveckling.

– Vi märker att många av de yngre läsarna inte enbart är intresserade av dagsaktuella lokala nyheter. De vill även få koll på lokalsamhället i ett bredare sammanhang och det menar jag att vi kan erbjuda dem, säger David Klasson som ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Jag vet redan hur intressant och roligt det är att bevaka Nynäshamns kommun och ha nära kontakt med våra läsare. Vårt bevakningsområde är mycket mer mångsidigt än man först kan tro. Här finns en växande småstad, som även fungerar som hela Stockholmsregionens port mot Östersjön. Här finns också väldigt speciella landsbygdsmiljöer, alldeles i närheten av landets huvudstad. Den nya rollen innebär att jag får chansen att lära mig ännu mer om kommunen och det samhälle som vi lever i.

För mer information, vänligen kontakta:

David Klasson, Chefredaktör Nynäshamns Posten
070 924 66 05

Cecilia Ekebjär, Redaktionell chef, Bonnier News Local
070 573 26 10