Casten Almqvist ny styrelseordförande i Bonnier News

I samband med vårens bolagsstämma kommer Casten Almqvist att tillträda som ny styrelseordförande i Bonnier News samt i styrelserna för Dagens Nyheter, Expressen, Bonnier News Business och Bonnier News Local. Han efterträder Tomas Franzén som varit ordförande sedan 2014.

Casten Almqvist ny styrelseordförande i Bonnier News
Casten Almqvist, tillträdande styrelseordförande i Bonnier News. Foto: Pressbild

– Vi är mycket glada att Casten har accepterat detta viktiga uppdrag. Casten har omfattande ledarerfarenhet från journalistiska organisationer och av att driva digital transformation, senast som vd för TV4 och affärsområdet TV & Media på Telia, säger Erik Haegerstrand, vd för Bonnier Group AB.

Bonnier News har vuxit kraftigt under de senaste åren bland annat genom en serie förvärv. Mer än hälften av koncernens intäkter kommer idag från digitala tjänster och andra tillväxtområden. 

– Tomas Franzén har haft en viktig roll i Bonnier News starka utveckling till dagens position som Nordens ledande nyhetsmediehus. Jag vill passa på att tacka Tomas som efter tio år som ordförande nu lämnar över stafettpinnen, säger Erik Haegerstrand.

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit i Bonnier News och för förmånen att få ha arbetat med så många duktiga kollegor. Bonnier News har fina förutsättningar att utvecklas väl även i framtiden, säger Tomas Franzén.

– Bonnier News har visat hur man driver modern, journalistisk verksamhet. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta det arbetet tillsammans med vd Anders Eriksson och styrelserna, säger Casten Almqvist.

Casten Almqvist sitter sedan tidigare som ordförande för Bonnier Books samt som ledamot i bland annat i styrelserna för Uppsala universitet och SF Studios.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Erik Haegerstrand, vd Bonnier Group, +46 70 844 06 56.