Bonnier News-succé på Årets Dagstidning – fem priser till koncernen

När Tidningsutgivarna på onsdagskvällen höll den årliga Årets Dagstidnings-galan tog Bonnier News hem fem av de totalt nio priserna. Bland annat vann Dagens Nyheter helhetspriset Årets Dagstidning.

Bonnier News-succé på Årets Dagstidning – fem priser till koncernen
Foto: Sven Lindwall/Tidningsutgivarna

Med hela tio nomineringar hade Bonnier News stora chanser att få med sig många priser från Årets Dagstidning, och när galan hölls på onsdagskvällen infriades de stora förhoppningarna. Totalt vann koncernen hela fem olika priser.Dagens Nyheter tog hem både helhetspriset Årets Dagstidning och priset för Årets Bildjournalistik.

– Det är fantastiskt roligt och hedrande med det här priset som går till journalistiken. För det är inte ett varumärke som åker till Ukraina, det är enskilda journalister som tar en personlig risk. Det känns otroligt hedersamt att det arbete vi gör uppmärksammas på det här sättet och att det ger goda ekonomiska resultat som i sin tur kan förstärka journalistiken, säger chefredaktör Peter Wolodarski, chefredaktör till dn.se.

Samtliga Bonnier News vinnare:

Årets Dagstidning Helhetspriset: Dagens Nyheter

Motivering: För en bevakning av kriget i Ukraina som håller världsklass. För ett ekonomiskt resultat som också tål en internationell jämförelse. För en initierad journalistik och en imponerande bredd i vår tids svåra frågor.

Årets Redaktion: Länstidningen Södertälje

Motivering: När det värsta av det värsta händer svarade redaktionen upp med full mobilisering, nytänkande och modig bevakning av dödsskjutningarna. Att de dessutom vågade ge sig på och avslöja omfattande sexuella trakasserier på ortens dominerande arbetsgivare visar än tydligare på just den här lokaltidningens mod och styrka.

Årets Bevakning: Nord Stream – Expressen

Motivering: Journalistiken är som bäst när den kommer nära källan och går till botten med ett ärende av högsta relevans. Den här bevakningen lyckades med bägge delar och resultatet fick världsomfattande genomslag.

Årets Bildjournalistik: Krigets kvarter, Dagens Nyheter

Motivering: Med känslighet, respekt och mod kommer fotograferna så nära människorna man kan. I skyddsrum och ruiner. I förödelse och förtvivlan. I en tid när vardagslivet och världshistorien brutalt förändras och bildflöden manipuleras behövs sanna bilder och redaktioner som satsar stort för att få fram dem.Årets

Annonsaffär: Bonnier News & Apollo

Motivering: Att skapa en helhet genom att kombinera flera olika kanaler och att genomgående hålla en hög kreativ nivå med god kvalitet har gett resultat. Både för varumärket och för mediet. Detta kommer att inspirera andra varumärken vilket blir gynnsamt för framtida annonsaffärer. Väl paketerat och väl genomfört!