Bonnier News och NTM i rättighetssamarbete – sänder kvalet till Hockeyallsvenskan

Kvalet till Hockeyallsvenskan är en av svensk idrotts mest dramatiska händelser varje år. Nu står det klart att det sänds hos Expressen, Bonnier News Local och NTM. – Det är perfekt för oss att nå ut både nationellt och lokalt. Det är precis det som vi vill göra, säger Jens Israelsson, vd för Hockeyettan.

Bonnier News och NTM i rättighetssamarbete – sänder kvalet till Hockeyallsvenskan
Foto: Leif Hellerin

Förra säsongen vann Östersund kvalserien, efter ett superdrama i sista matchen mot Nybro, då allt avgjordes med en sekund kvar och Östersund blev klara för Hockeyallsvenskan.

Nu är det återigen dags att avgöra vilken klubb som tar klivet upp till Hockeyallsvenskan.

Uppemot 100 kvalmatcher kommer att spelas från 27 februari till 22 april och alla matcher kommer att sändas på Expressen – plus att lokala lag som är med, och som finns inom Bonnier News Local och NTM:s geografiska områden, kommer att sändas på deras lokala plattformar.

– Alla älskar matcher som verkligen har betydelse. Jag är själv en inbiten hockeynörd och kvalmatcher är det mest underbara som finns. Nu får vi chansen att visa dessa för vår publik, vilket känns otroligt häftigt, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Jens Pettersson, chef för redaktionell utveckling hos NTM:

– För våra lokala titlar så engagerar lagen som jagar drömmen att gå upp i Hockeyallsvenskan otroligt mycket. Våra prenumeranter får redan maxad journalistik om sina lag från våra sportredaktioner, och  att nu kunna addera liveupplevelsen i den mixen skapar ett ännu starkare värde.

Avtalet är möjligt genom ett tätt samarbete mellan Staylive, Hockeyettan, Bonnier News och NTM.

– Hockeyettan engagerar väldigt många människor redan i dag. Med denna satsning så når vi ut till ännu fler som får upptäcka den mest engagerande ligan, säger Pontus Karsbo, vd på Staylive.

För Expressens del så innebär detta att den redan starka hockeybevakningen förstärks ytterligare.

– Expressen är – och ska fortsätta vara – den bästa och mest relevanta kanalen för att följa svensk hockey. Våra profiler, med Johan Svensson, Sanny Lindström, Adam Johansson och Johanna Dahlén i spetsen, har redan en unik position inom svensk hockey. Den här satsningen hjälper oss att skapa en ännu bättre produkt för hockeyälskarna, säger Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen.

Matcherna går att se på  Expressen, Bonnier News Locals och NTM:s sajter samt på Hockeyettan Play.

Alla matcher går att se på Expressen med det nya abonnemanget Premium Max. Det kostar 179 kronor i månaden utan bindningstid och då ingår all livesport samt all Premiumjournalistik på Expressen. Där sänds bland annat över 60 matcher under hockeyns försäsong med lag från Hockeyallsvenskan och SHL, skidskytte-SM, längdskidor i världsklass, innebandyns högsta ligor SSL dam och SSL herr samt Ligue 1 med världsstjärnor som Messi och Neymar. Matcher med lokala lag, inom Bonnier News Local och NTM:s geografiska områden, sänds även på deras plattformar.

Vid frågor:

Mattias Wallström, livesportansvarig Bonnier News, 070-252 71 65
Jens Israelsson, vd Hockeyettan, 072-743 24 25