Bonnier News Local förvärvar Nacka Värmdö Posten

Bonnier News Local förvärvar Nacka Värmdö Posten AB och försäljningsbolaget Densitomedia AB. Därmed förstärks Bonnier News Locals satsning på lokala nyheter i Stockholmsområdet.

Bonnier News Local förvärvar Nacka Värmdö Posten

Nacka Värmdö Posten grundades 1989 och delas ut varannan vecka till 67 000 hushåll i skärgårdskommunerna Nacka och Värmdö. Nyhetssajten nvp.se når över 14 000 unika besökare per vecka och har i dag cirka 800 betalande prenumeranter. Organisationen består av 8 personer och bolaget omsatte under 2021 cirka 14 miljoner kronor.

– Nacka Värmdö Posten är ett starkt varumärke och en uppskattad redaktionell produkt som flera gånger utsetts till Årets gratistidning. Bolaget har påbörjat sin digitala satsning och inom Bonnier News Local har vi infrastrukturen och kompetensen att accelerera den satsningen och vidta åtgärder för att säkerställa lönsamhet i gratistidningen, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local.

– När Nacka Värmdö Posten nu behöver ta nästa steg i sin utveckling har det varit viktigt för ägarna att hitta en köpare som månar om personalen, varumärket och våra läsare. Med Bonnier News Local får Nacka Värmdö Posten en ägare som verkligen kan lokal journalistik och som har infrastrukturen för att fortsätta utveckla Nacka Värmdö Postens journalistik och affär, säger Eva-Lena Berghamre styrelseordförande för Nacka Värmdö Posten AB.  

Bonnier News Local är Sveriges ledande lokaltidningskoncern och äger fler än 40 varumärken, från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder. Förvärvet av Nacka Värmdö Posten är ett steg i företagets satsning på lokala nyheter i Stockholmsområdet.

– Förra året lanserade vi Nu i Österåker, en unik satsning på prenumerationsbaserad lokal journalistik i Stor-stockholm. Genom förvärvet av Nacka Värmdö Posten utvecklar vi nu den satsningen, säger Mikael Nestius.

Ägarbytet av Nacka Värmdö Posten AB och Densitomedia AB genomförs den 1 februari 2023.

Vid frågor, vänligen kontakta

Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local
070 266 63 77, mikael.nestius@bonniernews.se

Eva-Lena Berghamre, styrelseordförande Nacka Värmdö Posten
070-351 25 99, eva-lena.berghamre@nvp.se