Bonnier News blir delägare i Irlands ledande affärstidning

Bonnier News Business, där bland annat Dagens industri ingår, investerar nu i den irländska affärstidningen Business Post. – Det här är en växande och lönsam medieverksamhet som vi vill utveckla vidare, säger Peter Fellman, chef för affärsområdet Bonnier News Business.

Bonnier News blir delägare i Irlands ledande affärstidning
Anders Eriksson, vd för Bonnier News och Dagens industri, Sarah Murphy, vd för tidningen Business Post, Enda O´Coineen, styrelseordförande i Business Post Group, och Peter Fellman, affärsområdeschef för Bonnier News Business och chefredaktör för Dagens industri. Foto: Bryan Meade

Business Post grundades 1989 som Sunday Business Post. Idag ingår tidningen och nyhetssajten i koncernen Business Post Group (BPG) som omsätter cirka 240 miljoner kronor med stabil lönsamhet. I bolagsgruppen ingår också researchföretaget Red C och eventföretaget iQuest.

Peter Fellman, affärsområdeschef för Bonnier News Business och chefredaktör för Dagens industri, säger:

– Business Post är Irlands ledande affärstidning och kommer att samarbeta nära med Dagens industri och våra övriga europeiska affärstidningar. Business Post-koncernen har redan en bra verksamhet som vi vill vara med och utveckla vidare.

– Våra affärstidningar har lyckats särskilt väl med transformationen till digitala prenumerationer, och de erfarenheterna ska vi förstås dela med Business Post. Samtidigt är Irland en ny välmående marknad för oss, så vi är både entusiastiska och ödmjuka.

Business Post är den enda renodlade affärstidningen i Irland, utges i Dublin men säljs också i Storbritannien. Redaktionen består av ett 30-tal journalister som fokuserar på näringsliv och politik.

– I över 30 år har Business Post spelat en unik roll inom irländskt näringsliv, politik, aktuella frågor och konst, samtidigt som vi håller makten ansvarig. I den andan har vi också lärt känna Bonniers 200-åriga historia, värderingar och partnerskapsmodell, säger Enda O´Coineen som är huvudägare, styrelseordförande och vd för Business Post Group.

Anders Eriksson, vd för Bonnier News och även för Dagens industri, kommenterar:

– Irland har en av Europas starkaste ekonomier. Business Post Group har goda förutsättningar att växa ytterligare. Huvudägaren Enda O´Coineen och hans team har på några år fått fart både på omsättning och lönsamhet.

– Vi har nyligen investerat i den svenska techsajten Breakit och köpt en majoritetsandel i den den finlandssvenska mediekoncernen KSF med bland annat Hufvudstadsbladet. Nu får vi också ett spännande delägande i en kvalitetstidning på en engelskspråkig marknad. Vår ambition är att fortsätta se möjligheter för Bonnier News inom och utanför Sverige.

Bonnier News kommer i BPG:s styrelse representeras av Thomas Mattsson, tidigare chefredaktör på Expressen och idag Senior Advisor på Bonnier News, och Karmo Kaas-Lutsberg, styrelseledamot i Bonnier News utländska affärstidningar som han tidigare har varit chef för.

Fakta om Business Post Group

Ger ut affärstidningen Sunday Post som lanserades 1989. Ger också ut magasinen Irish Tatler (1880) och Food & Wine (1985). 2018 bildades mediekoncernen Business Post Group som också omfattar researchbolagen Red C Ireland och Red C UK samt eventverksamheten iQuest. BPG majoritetsägs av Enda O´Coineen, en välkänd irländsk affärsman och seglare som också är engagerad i olika välgörenhetsprojekt.

Fakta om Bonnier News Business

Ger bland annat ut affärstidningarna Dagens industri (Sverige), Børsen (Danmark), Äripäev (Estland), Verslo Zinios (Litauen), Puls Biznesu (Polen), Finance (Slovenien), Deutsche Wirtschaftsnachrichten (Tyskland) samt magasin och nischtitlar i bland annat Sverige, Norge och Kroatien. Sedan 2022 äger Bonnier News Business också Sveriges största chefsnätverk Close och i maj 2023 blev Bonnier News Business även delägare i techaffärssajten Breakit.

Vid frågor, vänligen kontakta

Peter Fellman, affärsområdeschef Bonnier News Business
peter.fellman@bonniernews.se

Enda O’Coineen, huvudägare, vd och styrelseordförande Business Post Group

publisher@businesspost.ie