Arbetarbladet planerar satsning i Sandviken – vill flytta redaktionen från Gävle

Arbetarbladet har inlett förhandlingar om att flytta redaktionen i Gävle till nya lokaler i Sandviken. Anledningen är främst att stärka relationen till läsarna i västra Gästrikland och Sandviken, ett område som redan i dag är Arbetarbladets starkaste fäste. – Vi ser en stor potential att växa i och omkring Sandviken, och för att kunna göra det behöver vi vara än mer lokala. Därför hoppas vi vara i mål med dessa förhandlingar inom kort, säger Arbetarbladets chefredaktör Jacob Hilding.

Arbetarbladet planerar satsning i Sandviken – vill flytta redaktionen från Gävle
Foto: Christoffer Urborn

Arbetarbladet, med en drygt 120-årig historia, har i dag en redaktion bestående av totalt 20 medarbetare. Redaktionen är uppdelad och finns både i Gävle och i Sandviken och delar lokaler med Gefle Dagblad på båda orterna.

– I dag sitter vi 7 personer i Sandviken och 13 personer i Gävle. Vi hoppas nu kunna flytta Gävleredaktionen till nya lokaler i Sandviken så att vi alla sitter samlade, berättar Jacob Hilding.

Arbetarbladet är som starkast i de västra delarna av Gästrikland, och speciellt i Sandviken. Det är därför naturligt att samla redaktionen på en och samma plats i kommunen.

– Arbetarbladet fortsätter att vara en tidning för Gästrikland och Norduppland, men det här kan bidra till att vi kan bli ännu mer lokala och fokusera ytterligare på vårt starkaste område. Dessutom kommer vi kunna stärka det interna arbetet på redaktionen med alla medarbetare samlade på samma plats, säger Jacob Hilding.

Den planerade flytten är också en effekt av det nya mediestödet. Gefle Dagblad, som är som starkast i just Gävle, kommer också fortsättningsvis ha kvar sin redaktion på orten.

Förhandlingar har inletts och exakt när en flytt kan ske är ännu inte bestämt. De befintliga lokalerna är för små och vid en flytt kommer man behöva nya lokaler som ska fylla behovet för hela redaktionen.

– Jag hoppas att vi får till en flytt som jag tror kommer gagna såväl Arbetarbladet och våra medarbetare som våra läsare, säger Jacob Hilding.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Jacob Hilding, chefredaktör och ansvarig utgivare Arbetarbladet
070-371 60 93, jacob.hilding@arbetarbladet.se

Katarina Ekspong, chefredaktör och ansvarig utgivare Gefle Dagblad
072-252 14 80, katarina.ekspong@gd.se

Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local
070-266 63 77, mikael.nestius@bonniernews.se